01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Tra ra ra trobentica trobi cin, cin pa zvonček cinglja… smo radi prepevali v mesecu marcu, saj smo se razveselili prihoda pomladi. Pomlad je čas, ko se prepustimo ptičjemu žvrgolenju, narava se začne prebujati, razveselijo nas prvi pomladni znanilci in sonce nas privablja na sprehode, kjer lahko občudujemo naravo v prebujanju. Tudi nas so topli sončki žarki večkrat pobožali, ko smo se sprehodili ob Drtijščici ali se igrali na vrtčevskem igrišču. Radi smo se vživeli tudi v vloge živali, katere prebudi pomlad in zaplesali ob instrumentalni pomladni glasbi. S plesom smo se predstavili na pomladnih delavnicah, kjer smo skupaj s starši v prijetnem vzdušju sadili jagode in pomladno okrasili igralnico.
Poleg ustvarjanja na pomladnih delavnicah, smo nekaj ustvarjalnih delavnic izvedli tudi skozi dopoldne. Poleg izdelovanja presenečenja za starše, smo na Gregorjevo izdelali ptice, ustvarjali smo zvončke, risali cvetlice… Praznovali smo prvi pomladni dan in si ob tej priložnosti ogledali predstavo v izvedbi naših vzgojiteljic spodnjega vrtca z naslovom Pomlad prihaja.
V mesecu marcu smo si starejši otroci ogledali prav posebno predstavo Mamin zmaj, v izvedbi lutkovnega gledališča FRU-FRU. Zgodba govori o mami in deklici. V mami pa živi zmaj, ki včasih, ko deklica kaj stori narobe, močno bruha ogenj. Dojemanje jeze kot zmaja otroku na nevsiljiv način predstavi, da so negativna čustva del življenja vseh in da smo samo mi odgovorni, na kakšen način zmaja krotimo. Mlajši otroci pa so si ogledali predstavo Glava dol, nog gor. Predstava pripoveduje o vsakodnevnih opravilih in dogodivščinah cirkuške družine: Očka Klovna, Mamice Čarodejke in Bubuja Akrobata.
Nekaj pozornosti smo namenili tudi nekaterim posebnim dnevom. Enega izmed njih obeležujemo vsako leto, zadnji dan v mesecu februarju, vsake štiri leta pa je to najredkejši dan v letu, 29. februar. Od tu ime Svetovni dan redkih bolezni in je namenjen širjenju osveščenosti o teh bolezni in opozarjanju na njihovo problematiko. v znak podpore vsem, ki imajo redko bolezen in njihovim družinam, pobarvali rdeče balone..
Obeležili smo Svetovni dan ustnega zdravja, kjer smo izpostavili pomembnost skrbi za ohranjanje in krepitev ustnega zdravja v vseh življenjskih obdobjih.
Ob svetovnem dnevu Downovega sindroma, smo si obudili pisane nogavice, ki opozarjajo, da so ljudje, ki živijo na Zemlji, raznoliki: mnogo njihovih potreb je univerzalnih; nekateri med nami pa imajo – zaradi različnih razlogov – tudi posebne potrebe. Mednje sodijo posamezniki z Downovim sindromom, saj dodaten kromosom v njihovih telesnih celicah vpliva na njihov duševni in telesni razvoj.

V prihodnje bomo zagotovo obeležili še katerega izmed posebnih dni, saj na ta način spoznavamo njihov pomen in zakaj so pomembni.
Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Murenčki z Mojco in Bojano

     

Dostopnost