01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Pa smo (že spet) zamenjali star koledar z novim! Tako smo vstopili v novo leto 2024. Ne dvomimo, da bo posebno, saj smo ga že prve dni precej zapolnili z (verjetno samo nam razumljivimi) oznakami za pomembne dogodke, praznovanja. Potem je tu še mesec februar, ki ima en dan več in 1. september in…pustimo še kaj za naslednje prispevke!
Poleg koledarja imamo sedaj tudi zemljevid medveda Lovra, ki raziskuje Slovenijo. Polno simbolov in zanimivih sličic je na njem. Le- te prikazujejo kraje, običaje, dogodke iz naše zgodovine in ljudskega izročila in kar kličejo, da Slovenijo raziskujemo tudi mi.
Zelo dobro že poznamo državne simbole, znamo strumno stati in pripevati slovensko himno, naredili smo slovenske zastave in slikopis deklamacije Domovina ter z njimi okrasili naše prostore.
Na temo Slovenije smo se seznanjali z nekaterimi slovenskimi umetnimi in ljudskimi pesmicami in pravljicami. In ob tem spoznavamo in ohranjamo tradicijo in kulturno dediščino.
Praznovali smo dva rojstna dneva, se odpravili na zimski pohod in si ogledali kar dve predstavi: Živali pri babici Zimi in Muco Copatarico. V prvi so, v vlogi snežink, nastopale deklice naše skupine.
Na pevskih vajah sta nas Romanca in Petra razveselili z glasbenimi igrami in nas učili nove pesmice Računar.
Medicinska sestra Helena nam predstavila pravljico Zakaj je palčka Skakalčka bolel trebušček. V pogovoru po pravljici smo spoznavali, kako je za naše zdravje pomembno uživati zdravo hrano, dovolj spati in se gibati.
Veliko smo se gibali. Najbolj zabavno pa je bilo sankanje na bregu za vrtcem, ko je končno zapadel sneg.
Pa to še ni vse!
Ponosni smo se odpravili tudi v šolo, v prvi razred. Kot bodoči prvošolci smo se pridružili učencem pri pouku.

Prispevek, fotografije: Joža Žuna, Simon Štebe

     

Dostopnost