01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

December je s seboj prinesel cel kup različnih dejavnosti, naša dopoldneva so bila razgibana, igriva, ustvarjalna, gibalna …
V začetku meseca smo si v igralnici pričarali čarobno vzdušje, postavili in okrasili smo smrečico ter obesili lučke. Otroci so se najbolj razveselili zimskega šotora, ki smo si ga postavili v igralnici.
Poznamo že kar nekaj prazničnih in zimskih pesmic, ki jih spremljamo z malimi inštrumenti; no še vedno pa najraje prepevamo “Ringa, ringa, raja” in “Kuža pazi”.
Hodili smo na sprehode in izvajali gibalne dejavnosti v igralnici in telovadnici. Obiskali smo krajevno knjižnico, kjer nam je knjižničarka prebrala dve krajši pravljici. V zgornjem vrtcu smo si pripravili pravi novoletni kino, ogledali smo si risanko Frančkov čarobni božič. Pobarvali in okrasili smo lončke, v katere smo posejali božično žito. Žito je do sedaj že zraslo in nam krasi domove.
Veliko veselja in dobre volje je bilo med peko piškotkov, ki smo jih spekli s pomočjo pridnih otroških ročic. Izdelali smo snežinke radosti, ki smo jih podarili prijateljem iz skupine Miške, potem pa smo se družili in zapeli nekaj pesmic. Prijatelji iz skupine Ježki so s čudovitimi snežinkami presenetili nas, nato pa smo se skupaj še malo poigrali.
Dobili smo tudi prav poseben obisk Dedka Mraza, ker smo bili zelo pridni nam je prinesel zvrhano vrečo daril.

Medvedki s Patricijo, Anjo in Vesno vam želimo čudovite praznike in vse dobro v novem letu 2024. =)

Prispevek zapisala: Patricija Oblak

     

Dostopnost