01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Ta mesec bi upravičeno lahko poimenovali mesec praznovanj, saj so se vrstila eno za drugim.
Na Gregorjevo se po ljudskem izročilu ‘ptički ženijo’, zato je veljalo kot praznik zaljubljencev in po starem koledarju tudi kot prvi pomladni dan. V starih časih obrtnikom ni bilo več potrebno delati ob svečah, zato so metali luč v vodo- gregorčke.
Mi smo gregorčke izdelovali na pomladni delavnici, na predvečer praznika, skupaj s starši. V uvodu smo starše nasmejali z zabavnimi pesmicami in deklamacijami iz našega bogatega ljudskega izročila, nato je sledilo delo in ustvarjanje. Rezultat je viden še sedaj- čudovita pomladna okrasitev igralnice.
Kar štirikrat smo se v tem mesecu družili na rojstnodnevnih zabavah. Bilo je veselo, zabavno ter lepo in ganljivo.
Praznovale so tudi žene, naše mame in očetje. Starše smo presenetili z izvirnimi voščilnicami, ki so vsebovale modre izjave otrok o njihovih starših.
V Kulturnem domu smo si ogledali še zadnjo abonmajsko predstavo »Mamin zmaj«. Predstava na izviren in duhovit ter otrokom razumljiv način govori o odnosu med materjo in hčerjo, ki se obe učita, kako ravnati s svojimi čustvi in občutji – z jezo, veseljem, strahom …
To pa ni bila edina predstava v mesecu, saj smo si ogledali še »Pomlad prihaja«. Dečki in deklica naše skupine, skupaj z nekaterimi vzgojiteljicami, so nastopali v njej in skozi lastno ustvarjanje z gibom in glasom prikazali barvitost spomladanskih cvetic.
Ob Svetovnem dnevu ustne higiene smo se skozi igro in pogovor učili o pomembnosti zdravja ustne votline, medtem ko smo ob Svetovnem dnevu Downovega sindroma poudarjali enakopravnost in spoštovanje različnosti.
Spoznavali smo skrivnosti gozda, opazovali in se čudili spremembam, ki jih prinaša pomlad.
Vse to pa nas navdihuje in spodbuja za nove podvige, ki se jih bomo sigurno z veseljem lotili v prihajajočih dneh.

Prispevek, fotografije: Joža Žuna, Simon Štebe

     

Dostopnost