01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Praznik je dan, ki je namenjen praznovanju, vsak izmed nas pa se odloči, na kakšen način ga bo praznoval. V začetku meseca smo v naši skupini praznovali slovenski kulturni praznik, kajti prav je, da se ozaveščamo in zavedamo pomen kulture že v predšolskem obdobju. Pogovarjali smo se o kulturi, prazniku, kakšen pomen ima za našo državo, prisluhnili slovenski himni in se seznanili z največjim slovenskim pesnikom Francetom Prešernom. Najbolj smo se razveselili izdelovanja slovenske zastave, saj je vsak izmed nas izdelal svojo zastavo, katero smo lahko odnesli domov in sedaj krasi naš dom.
V mesecu februarju praznujemo tudi enega izmed najbolj norčavih, nasmejanih dni v letu, to je pustni torek. Dan, poln plesa, zabave, smeha in veselja. Ob tej priložnosti smo se seznanili s pustnim običajem, ustvarjali na temo pusta, prepevali pustno pesem in dočakali težko pričakovani dan, ko smo se lahko oblekli v pustne šeme. Ob zvokih harmonike smo se odpravili na pustno povorko v bližnji okolici. Peli smo, se smejali, pozdravljali mimoidoče in kar je najpomembnejše, da smo uživali in se zabavali.
V zadnji polovici meseca februarja smo se razveselili odkrivanja ljudskega izročila – ljudskih iger, pesmi in plesov. Še posebej radi smo se igrali Potujemo v Rakitnco in prepevali ljudsko pesem Abraham ma sedem sinov. Prisluhnili smo tudi različnim ljudskim pravljicam in ob koncu še sami izdelali svojo knjigo. Na ta način smo poskrbeli, da tudi mi ohranjamo tradicijo slovenskih običajev.

Prijazen pozdrav, otroci iz skupine Murenčki z Mojco in Bojano

    

Dostopnost