01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

V februarju smo pričeli s projektom skupine »Medo gre na počitnice«. Projekt je namenjen sproščenemu sodelovanju s starši in kvalitetnemu preživljanju prostega časa. Otroci s plišastim medvedkom preživijo vikend in ga vključujejo v svoj vsakdan (na sprehodu, pri igri, branju pravljic …). Otroci nato skupaj s starši zapišejo vtise dogodivščin v zvezek in nalepijo fotografije. Ob ponedeljkih si vsi skupaj ogledamo, kaj je medvedek počel na počitnicah. Otroci se veselijo dogodivščin z medvedkom in ga z veseljem vzamejo k sebi domov.
V prvi polovici meseca smo okrasili igralnico s klovni in baloni, saj se je bližal pust. Na pustni torek v vrtec niso prišli otroci, ampak … maškare! Vse zbrane maškare: gasilec, buča, jagoda, pujsa Pepa, tigra, trol, pingvin, pirat, Mini miška, čebelica, Maša in medved ter srna smo se najprej posladkali s pustnimi krofi, nato pa se v povorki odpravili po Moravčah. Sledilo je pustno rajanje, kjer smo zaplesali z maškarami drugih skupin.
V drugi polovici meseca smo imeli teden pravljic, otroci so od doma prinašali knjige, ki smo jih prebirali tekom tedna. Med drugim smo prebirali zgodbico Rad te imam v vseh barvah mavrice (J. Summers) in poustvarili mavrico, ki sedaj krasi našo igralnico.

Lepo vas pozdravljamo, »Medvedki« s Patricijo, Anjo in Vesno

    

Dostopnost