01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Pravijo, da je januar najdolgočasnejši mesec v letu, a za našo skupino to gotovo ne velja. Po novoletnih praznikih smo z veseljem vkorakali v našo igralnico in začeli »popotovanje po Sloveniji«. Odločili smo se, da bomo v prihodnjih mesecih dodobra spoznali našo državo. Ob pesmi »Vlak« smo se odpeljali proti prvi pokrajini na našem zemljevidu, Gorenjski. Naučili smo se osnovnih korakov polke in ob Avsenikovi »Na Golici« plesali ter se ob tem zelo zabavali. Seznanili smo se z gorenjsko narodno nošo in jih likovno poustvarili, iz papirja pa smo izdelali harmonike. Drsali smo se na »zamrznjenem« Bohinjskem jezeru in smučali v Kranjski Gori. Naša domišljija ne pozna meja.
Iz Gorenjske smo se z »vlakom« odpeljali proti osrednji Sloveniji. Naučili smo se zabavno deklamacijo v našem domačem moravškem narečju. Veliko časa smo namenili spoznavanju našega glavnega mesta, Ljubljane. Tja smo se prav zares odpravili, najprej z avtobusom, nato pa s čisto pravim vlakom. Ogledali smo si znamenitosti glavnega mesta in ogled zaključili na Ljubljanskem gradu, kamor smo se povzpeli z vzpenjačo. Zelo zanimiv nam je bil Zmajski most. V vrtcu smo se naslednji dan spremenili v arhitekte in iz odpadnega materiala izdelali čisto svoje »zmajske mostove«.
Popotovanje smo nadaljevali z obiskom Notranjske. Ste vedeli, da se v notranjskih gozdovih skriva veliko medvedov? Odpravili smo se na lov enega izmed njih, a nas je tako prestrašil, da smo hitro zbežali. Medvede smo narisali z ogljem, prvič smo spoznali to tehniko risanja in zdela se nam je prav zanimiva. Postojnska jama pa skriva v sebi mnoge skrivnosti in edinstveno živo bitje, človeško ribico. Zmešali smo moko, sol in vodo in zgnetli testo – iz njega pa izdelali vsak svojo človeško ribico.
Dobro pa veste, kaj nam je v tem mesecu prineslo največ veselja? Sneg seveda! Dopoldneve smo preživljali na bližnjem hribu, se na njem sankali, valjali in izdelovali snežake ter igluje. Mesec je pri koncu, bil je pester in zanimiv in komaj že čakamo, kam nas bo »vlak« popeljal v februarju. Od daleč že slišimo velike zvonove, ki naj bi pregnali zimo, ki je te dni prišla v naše kraje.

Lepo vas pozdravljamo, »Metulji« s Klavdijo, Marto in Brigito

     

Dostopnost