01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Zima je tisti letni čas, ko nestrpni pričakujemo, kdaj nas bo razveselila s prvimi snežinkami in se bomo lahko odpravili na bližnji hrib sankat. V začetku meseca smo večkrat pogledovali skozi okno, a zunaj je bil le mraz, sneg pa ni pobelil našega kraj. A kljub temu smo si zimsko vzdušje pričarali kar v igralnici. Skozi različne dejavnosti z zimsko tematiko, smo se seznanili z nekaterimi značilnostmi zime. Opazovali smo naravo v zimskem času, prepevali pesmi o zimi, se igrali glasbeno-didaktično igro, ustvarjali itd. Radi smo prisluhnili različnim pravljicam Rokavička, Luna in Lan na snegu, To je zima… Še posebej navdušeni pa smo bili nad pravljico Babica Zima. Marsikdo izmed nas jo zna tudi že sam povedati ob ilustracijah. Babica Zima je bila večkrat tudi navdih za naše ustvarjalne delavnice. Veliko je bilo dogajanja o zimi, čakali smo le še na sneg. In kmalu so nas nekega dne zjutraj razveselile snežinke tisočerih oblik. Padale so in padale, in nam pobelile naš kraj. Z velikim pričakovanjem in navdušenjem smo se odpravili na vrtčevski hrib in se tam prepustili zimskim radostim. Uživali smo v igri na snegu, zato upamo in si želimo, da nas vsaj še kakšen dan razveseli zima s snegom.
V mesecu januarju smo nekaj naših dejavnosti namenili tudi zdravju. Obiskala nas je medicinska sestra in nas seznanila, kako skrbimo in ohranjamo naše zdravje.
Ob koncu meseca pa so vzgojiteljice pripravile presenečenje za nas. Zaigrale so nam predstavo Babica Zima, ob kateri smo zelo uživali in bili navdušeni, ko smo videli igrati naše vzgojiteljice. Upamo, da nas bodo še kdaj razveselile s kakšno predstavo.

Lep zimski pozdrav, otroci iz skupine Murenčki z Mojco in Bojano.

    

Dostopnost