01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Mravljice v decembru ali VESELI DECEMBER V MRAVLJICAH.:)
December se je za nas pričel popolnoma tradicionalno – s krašenjem skupne smrečice v spodnjem vrtcu. Otroci so že prej izdelali okraske, katere so nato, vsak svojega, 1. decembra obesili na smrečico. Kaj je bilo pa ta mesec prav neverjetno, vas zanima? Prav vsak dan, so nas obiskali škratki – recimo, da škratki, še vedno nismo prepričani… In nam dostavljali pisma, naloge, male pozornosti. Prvih nekaj dni, smo se podali na lov po šoli, da bi našli sledi, ki bi nas morda popeljale k rešitvi te uganke. Našli smo res zanimive stvari, od sukanca, škarij, do raznih listkov, elastik in podobno…. No, vse to nas ni popeljalo k zaključku, kljub temu pa smo vsak dan nestrpno pričakovali, kaj sledi.
Skratka, kaj vse smo doživeli… Tekom meseca smo izdelali veliko različnih okraskov in smrečic, s pomočjo različnih likovnih tehnik. Ob posebnem dnevu – obisk prvega dobrega moža, smo imeli igralni dan, obiskali smo ljudsko knjižnico v Moravčah in spekli kruhove parklje, katere so otroci odnesli domov. Izdelali smo voščilnice za naše družine, posejali božično žito in ga skrbno zalivali, da je v nekaj dneh že iz zemlje pokukalo zelenje. Ogledali smo si kar dve predstavi in bili deležni posebnih dni: predstava Božič je… v izvedbi dijakov GSŠRM Kamnik, predstava gledališča Fru Fru z obiskom Dedka Mraza, ogledali smo si risanko v “novoletnem kinu”, zaplesali skupaj s prijatelji na novoletnem plesu, izdelali snežinke prijateljstva za skrivno skupino prijateljev in jim pripravili “lov na skriti zaklad”, da so jih našli….
Prav poseben pečat v naši srcih pa je zagotovo pustil poseben dan, na katerega smo se pripravljali dlje časa… V vrtec smo na druženje, na SIMBIOZO, povabili babice/mame in dedke/ate. V kolikor otroci niso imeli možnosti obiska le teh, so se nam pridružile tete in tudi starši otrok. Za obiskovalce smo pripravili daljši nastop, kjer smo jim predstavili deklamacijo Domovinska, zapeli pesmi Cin cin cin in Lučke ob spremljavi kitare, Izvedli gibalno ljudsko igro Kruh pečen in zaplesali ljudsko Preljuba mi soseda ob spremljavi radia. Otroci so izvedli krasen nastop, prav vsi so se potrudili in vanj vložili svojo dobro energijo. Ob druženju smo jim pripravili tri delavnice, kjer so lahko skupaj s svojimi vnuki/otroki izdelali svojo smrečico, voščilnice in svečnik. Da pa bi bilo druženje še prijetnejše, smo za obiskovalce dan prej spekli piškote… Mmmmm kako je dišalo v naši igralnici. :) Ta poseben dan je bil eden izmed lepših v tem mesecu, otroci so se ga izredno veselili, počutje na ta poseben dan pa je bilo prijetno, sproščeno, polno dobre volje in prijaznih besed. Hvala vsem babicam/mamam, dedkom/atom, tetam in staršem, ki ste si vzeli čas in se nam pridružili na tem prav posebnem dogodku.
V tem mesecu smo nekajkrat obiskali tudi telovadnici, šolsko malo dvorano, kjer smo vadili za nastop, se igrali in plezali po plezalni steni ter telovadnico v spodnjem vrtcu.
Mesec je hitro minil, čakajo nas krajše počitnice, nato pa z novimi cilji novim izzivom naproti.
Želimo vam lepe praznike, naj bodo v družbi vaših najbližjih. Skok v novo leto pa naj bo srečen in poln zdravja. Otroci skupine Mravljice s Karmen, Jernejo in Barbaro.

Zapisala: Karmen Mihelčič

    

Dostopnost