01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Mesec oktober je mesec požarne varnosti, zato je bila to naša osrednja tema. Pogovarjali smo se predvsem o delu gasilcev, ogledali smo si gasilski dom in ustvarjali na to temo. Izvedli smo čisto pravo vajo evakuacije. Poleg gasilcev pa so se nam pridružili tudi policisti, ki so prišli k nam v vrtec in nam pokazali svoje prevozno sredstvo (avto in kombi) ter pripomočke. Z njimi smo se tudi igrali policiste.
V mesecu oktobru smo bili ponovno gibalno aktivni: že drugič smo odšli na Sv. Mohor, se gibali v gozdu, se igrali različne gibalne igre in se sprehodili čez Hribce do Tuštanja in čez Češnjice nazaj.
Jesen nam je letos postregla z veliko kostanja, zato smo se ga dodobra najedli na kostanjevem pikniku, ki smo ga organizirali za vse skupine našega vrtca. Z otroki iz drugih skupin pa smo se podružili tudi na skupni prireditvi »pokaži kaj znaš«, kjer se je vsaka skupina predstavila z eno točko. Mi smo zaplesali na pesem Lepši svet.
Ogledali smo si kamišibaj z naslovom Najlepši zaklad v izvedbi strokovne delavke Maje. Na pevskih vajah smo se naučili pesem Sladkosned, pripovedovali pa smo tudi pravljice in deklamacije za Pravljičnega palčka. Kulturne dejavnosti smo nadaljevali z ogledom prve abonmajske lutkovne predstave z naslovom Opičja uganka v izvedbi Lutkovnega gledališča Fru Fru, obiskali pa so nas tudi učenci dramskega krožka osnovne šole s predstavo Bobek in barčica. Tudi rojstne dni smo veselo praznovali in upihnili kar nekaj svečk.
V mesecu oktobru smo imeli še prvo srečanje z učiteljico, ki nas bo v tem šolskem letu naučila novih angleških besed. Obiskala pa nas je tudi zobna asistentka Nataša, s katero smo si umivali zobe, prebrali pravljico in se pogovarjali o ustni higieni.
Mesec oktober je minil, kot bi mignil, sedaj pa se odpravljamo na kratke jesenske počitnice.

Zapisala: Urša Zajc

    

Dostopnost