01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

V skupini račke se letos skupaj igramo, ustvarjamo in raziskujemo svet okoli nas in v sebi otroci starosti 3 – 5 let.
1. septembra smo preko lutkovne predstave spoznali angleško ljudsko pravljico Trije prašički. Pravzaprav gre za basen, saj v njej nastopajo živali, ki imajo človeške lastnosti. Ta brezčasna pripoved o vztrajnosti in trudu, ki močno vplivata na naše življenje, zagotovita uspeh in zadovoljstvo. Pri prašičkih pa imata življenjsko pomembno vlogo. Le zadnji, tretji prašiček, je sezidal dovolj trdno hišo, da je volk kljub vsemu naprezanju ni mogel uničiti; še več, predvidel je tudi volkov naslednji manever: poskus vstopa v hišo skozi dimnik, ki pa se je za volka končal prav klavrno.
Otroci so z zanimanjem prisluhnili predstavi in se po predstavi poigrali z lutkami, ki so jo vsak na svoj način oživili.
V slikanici Jaz sem nekaj posebnega spoznamo, da smo različni, ravno pravi takšni, kot smo, predvsem pa edinstveni in čisto pravi taki, kakšni smo. Nič presenetljivega, da je bila zgodba večkrat izbrana za pravljico pred spanjem, saj nam sporoča, da je vse mogoče in smo lahko karkoli. Po zgodbi pa so otroci ustvarili tudi vsak sebe tako, kot se vidi.
Ker nam je v tem mesecu na vrata potrkala jesen, smo si ogledali jesenske plodove in jih s pomočjo vzgojiteljic oblikovali v botro Jesen, ki je napovedala bogato in pisano jesen, o kateri bomo še večkrat slišali. Skupaj smo ob spremljavi harmonike in kitar zapeli že znane jesenske pesmi in pokazali, kaj znamo.
Družili smo se na terasi, se igrali na vrtčevskem igrišču, prav tako na igrišču ob avtobusni postaji. obiskali smo knjižnico in tudi tam prisluhnili pravljici, tokrat o velikem medvedu, ki se boji nevihte.
izvedli smo jesenski tek vrtca in izpeljali poligon. Prav luštno smo se imeli.

Sončen pozdrav, Irena

    

Dostopnost