01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Na prelepo sončno četrtkovo popoldne, 25.maja, smo v VVE Vojke Napokoj organizirali prireditev Jurčkov dan.

Prišlo je polno ljudi dobre volje, kateri so si ogledali pevski zborček otrok drugega starostnega obdobja, razveselili pa so nas tudi naši bodo prvošolčki, ki smo jih poimenovali mini maturanti. S prisrčnimi kapami in ubranim petjem so nam pričarali nasmeh na obraz, njihovim staršem pa priklicali tudi kakšno solzico sreče v oči. Folklorna skupina, ki je pridno plesala skozi celo leto pod taktirko strokovnih delavcev Gregorja in Tanje, nam je predstavila dva ljudska plesa in poskrbela, da so tudi nas zasrbele pete. Na oder pa smo pogumno stopili tudi strokovni delavci vrtca ter poskrbeli za nasmejan zaključek prireditve na odru.

Dogajanje se je nato preselilo čez celotno igrišče, kjer so si lahko otroci in ostali obiskovalci, ob pomoči pridnih rokodelk iz moravške občine, izdelali okrasne rože iz krep papirja. Ročne spretnosti so lahko preizkusili tudi pri izdelovanju punčk iz cunj. Na travi se je odvijalo pravo tekmovanje v skakanju z vrečami ter hoji po »slack line-u« (napeti vrvi). Malo manj tekmovalno, a zato nič manj zabavno, je bilo tudi metanje obročov, balinčkanje in kegljanje. Na drugem delu igrišča pa so se lahko obiskovalci pozabavali s skakanjem ristanca ali igro Jenga.

Za prazne želodčke in suha usta so poskrbele naše pridne vrtčevske kuharice in spreten pek palačink, pri igralnici Gumbkov pa smo se lahko ohladili s slastnim sladoledom.

Zabavno popoldne je minilo, kot bi mignil in proti večeru smo se, polni prijetnih doživetij, odpravili domov.

Zapisala: Ana Guna

Dostopnost