01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Mesec oktober je tudi mesec požarne varnosti.

V vrtcu tej temi namenimo veliko pozornosti, deloma zato da urimo organizacijsko in tehnično pripravljenost za varno in hitro evakuacijo iz vrtca, deloma zato, ker so za otroke gasilci in vse, kar je povezano z njimi, izredno zanimivi ter nenazadnje zato, ker je z gasilci v našem okolju zelo prijetno sodelovati. Z veseljem se odzovejo na prošnjo za sodelovanje.

Tako so v ponedeljek, 17. 10. 2022, organizirali za skupine našega vrtca »Dan odprtih vrat«. Gasilci Simon, Kristjan in Jošt so nam odprli vrata gasilskega doma v Moravčah, nam razkazali gasilski tovornjak, opremo ter predstavili poklic gasilca. Vsak otrok in vzgojitelj se je preizkusil v »gašenju« s pravo gasilsko cevjo.

V torek , 18.10. 2022, pa so nas obiskali gasilci kar iz 5 okoliških prostovoljnih društev. V uvodu smo izvedli evakuacijsko vajo požarne varnosti. Ob zvoku siren smo zapustili naše igralnice, odšli do varne točke na vrtčevskem igrišču. Po preštetju vseh prisotnih, smo ugotovili, da smo se vsi varno evakuirali. Po uspešni vaji, smo se na dvorišču družili z gasilci. Spoznavali smo njihova vozila, orodja, uniforme ter »gasili« z vodo in peno.

Hvala vsem prostovoljnim gasilcem za sodelovanje in pripravljenost!

Dostopnost