01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Vrtec je prostor, kjer se tkejo prve prijateljske vezi. Vsak izmed nas ima v vrtcu prijatelje, s katerimi se radi igramo, pojemo, plešemo, včasih se tudi malo skregamo, a ker smo pravi prijatelji, znamo hitro rešiti nesporazum. Zavedamo se, da brez prijateljev v vrtcu, ne bi bilo tako zabavno. V letošnjem vrtčevskem letu so se nam pridružili novi prijatelji, s katerimi smo že vzpostavili prijateljske stike. V mesecu septembru smo se veliko pogovarjali o prijateljstvu in prisluhnili različnim pravljicam o prijateljstvu. Spoznali smo, da je prijateljstvo vrednota, ki jo potrebuje vsak izmed nas. Še naprej bomo ohranjali in krepili naše prijateljske vezi in se skupaj podali novim doživetjem naproti.
S prijatelji smo se večkrat odpravili na sveži zrak, saj so nas topli sončni žarki vabili, da čas preživimo na prostem. Odpravili smo se tudi na daljši jesenski pohod. Prvič smo se odpravili na Sv. Mohor. Prepustili smo se lepoti narave in opazovali dogajanje okoli nas.
Ugotovili smo, da zunaj že diši po jeseni. Drevesa so se obarvale v čudovite jesenske barve in gozd se je napolnil z jesenskimi plodovi. Škrat Jesenko nam je zaupal, da tudi on s svojimi prijatelji jeseni hodi naokoli in obarva jesenske liste in natrosi plodove v gozd. Za nas je pripravil prav posebno presenečenje, in sicer smo se odpravili na lov za jesenskim zakladom. Skril nam ga je v gozdu in tam smo neizmerno uživali. Gozd je prostor, ki nam je omogočil veliko zanimive igre, zato se bomo zagotovo še velikokrat vrnili v gozd.

Lep jesenki pozdrav, otroci iz skupine Pikapolone z Mojco in Marto

     

Dostopnost