01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Mesec oktober je v naši skupinici minil kot bi mignil. Odkrivali smo čarobnost jesenskega letnega časa; sončne dni smo izkoristili za gibanje na prostem, deževne pa smo si popestrili s spoznavanjem bibarij (Muha primaruha, Dežek pada, Miška kaško kuhala) in prepevanjem jesenskih pesmic (Ježek, teka, teka/Živali jeseni, Kostanjček zaspanček idr.).

Preko igre z barvami smo ustvarjali miške in njihove hišice (buče), vezano na temo, “Miška hišico ima” (prirejeno po ljudski pravljici Razbita buča). Za izdelavo miške smo uporabili tehniko tiskanja s stopali. Stopala smo pobarvali z barvami in jih odtisnili na papir, kar je ustvarilo obliko miške. Njihove hišice smo ponazorili z bučami (papirnati krožniki). Otroci so jih prosto poslikali s prstki in dlanmi ter tako izoblikovali njihove domove.

Naše dejavnosti so bile osredotočene v razvijanje čutnega zaznavanja in raziskovanja jesenskega letnega časa skozi dotikanje, vonjanje in igro z jesenskimi plodovi.

Poleg igre smo tudi veliko prepevali in plesali, ob vsem tem pa si vzeli čas tudi za mirnejše aktivnosti, kot je crkljanje in tako poskrbeli za še en mesec, poln veselja in toplih trenutkov.

 

Otroci skupine “Muce” z Anjo in Barbaro.

   

 

Dostopnost