01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

V mesecu oktobru smo Čebelice veliko časa preživele zunaj. Igrali smo se na vrtčevskem in šolskem igrišču ter izkoriščali tople sončne žarke za smeh in zabavo na prostem.
Praznovali smo za nas zelo pomemben teden, TEDEN OTROKA, ki smo ga ubeležili s tekom prijateljstva, ogledom predstave Velik lonec, majhna miš, ogledom Kamišibaj predstav, obiskom gasilskega doma Moravče ter teden zaključili z druženjem ob kostanjevem pikniku na našem igrišču.
Prepevali smo pesmi, igrali na male inštrumente ter se naučili nove pesmi Ježek in medved. V igralnici smo si pričarali jesen s kupom listja in jesenskimi plodovi ter se ob igri z njimi zelo zabavali, iz listja pa smo izdelali vsak svoje jesensko drevo.
Pri nas v Čebelicah se je zgodil tudi res nenavaden dan. Palčki zmešnjalčki so nam zmešali štrene. V vrtec smo prišli v pižamah, zajtrk in kosilo jedli na hodniku, jogurt smo jedli iz krožnika in štručko iz skodelice. Pri zajtrku smo si zaželeli lahko noč in pri kosilu dobro jutro … Palčki zmešnjalčki so nam igralnico okrasili s trakovi in baloni ter nam skrili skriti zaklad (šotore, čarobno lučko, risanko in blazine). V igralnici smo si naredili pravi tabor. Postavili smo si šotore, v katerih smo se igrali in tudi spali, popoldansko malico smo pojedli kar v šotorih. Res smo se lepo imeli, se veliko smejali in se crkljali.
V mesecu oktobru smo pričeli spoznavati različne poklice. Poleg obiska gasilcev, sta nas obiskala dva policista, ki sta nam pokazala policijski avto, opremo, lahko smo prižgali policijsko sireno in poizkusili njihovo čelado.
Obiskali smo Nissan Krulc Moravče, kjer so nam pokazali vse delavnice in avtomobilski salon. Spoznali smo poklice: prodajalec avtomobilov, avtomehanik, avtoličar, avtoklepar in pralec avtomobilov. Na koncu so nas prijazno pogostili z rogljički, sokom in bonboni. Vsi, otroci in vzgojiteljice, smo bili nad obiskom navdušeni.
Spoznali smo tudi poklic stevardese, ki nam ga je predstavila Lucija. Naša avla se je spremenila v letalo. Z letalskimi kartami smo se odpravili do stevardese, ki nas je sprejela in pospremila v letalo, kjer smo se pripeli in začeli skoraj pravi polet do Dubaja (z vsemi zvočnimi efekti letala, govorjenjem po zvočniku…). Na letu nam je stevardesa postregla tudi s sadjem, piškoti in čajem, na koncu pa si je vsak otrok izdelal še kapo stevardese/stevarda.
Praznovali smo 4 rojstne dni, prvič imeli uro integrirane angleščine, obiskali knjižnico ter si z go. Natašo umivali zobe ter se učili o skrbi za ustno higieno.
Dolgčas nam zagotovo ni bilo, lepo smo se imeli!

Prispevek napisala: Maruša Cerar

   

Dostopnost