01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

V mesecu septembru smo se po počitnicah zopet skupaj zbrali, da bi nove prijatelje in vzgojiteljico spoznali. Saj se nam je pridružila vzgojiteljica Simona, ki bo poskrbela, da bodo naši dnevi v vrtcu zanimivi, igrivi in da se bomo radi vračali v naš igralni raj.
V skupino smo v letošnjem letu sprejeli tudi dva novinca.
Skupaj smo ju pospremili v našo igralnico » Sončkov«, ki smo jo z velikim veseljem razkazali in jo s skupnimi močmi vsakodnevno raziskovali in se z novimi igračami igrali. Z novinci smo se hitro spoprijateljili in se skupaj poveselili.
Uvajalni začetki so bili malo jokavi, a je jok hitro nadomestil otroški smeh. Dejavnosti v mesecu so bile vezane predvsem na uvajanje novincev, spoznavanju simbola skupine, praznovanju posebnih dni v mesecu, množičnemu teku in izvedbi jesenskega sprehoda do Hribc. Tudi praznovali smo in to kar dvakrat.
Vsakodnevno smo prepevali in na koncu tudi likovno ustvarjali na simbol skupine. Nastali so čudoviti unikatni izdelki. Vsak otrok je tudi narisal svojega najboljšega prijatelja.
Na koncu , pa nas je obiskal škrat «Jesenko« in tudi posebna gospa, ki se imenuje Botra jesen.
Poskrbela sta , da smo se na vrtčevskem igrišču vsi zbrali in se na lov za jesenskim zakladom podali. Najprej smo poiskali košaro s slikopisom, ki smo ga s pomočjo vzgojiteljic skupaj prebrali. In se na to v lov podali. Nabirali smo jesenke plodove, listje, storže, želod, kostanj in jih prinesli v igralnico. Tam nas je pričakalo pismo škrata, ki je bil zelo vesel, da smo nalogo uspešno opravili. Zato nam je v igralnici pripravil vse potrebno, da smo izvedli kreativno ustvarjalno delavnico na temo »Jesenko in botra Jesen« ter z dekoracijo poskrbeli, da je v našo igralnico zakorakala tudi jesen.

Lep jesenski pozdrav,
vam želimo otroci iz skupine« Sončkov » z Vido in Simono

     

Dostopnost