01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Poletne počitnice so hitro minile in vrnili smo se v vrtec. Otroci iz skupin Račke, Metulji, Gumbki, Mravljice in deklica, ki se je naši skupini pridružila iz drugega vrtca, smo se preselili v igralnico Žogice v šoli, kjer smo ustvarili prijetno vzdušje, saj se v njej že počutimo prijetno, varno in domače. V mesecu septembru smo se veliko igrali v igralnici in v naravi ter se spoznavali in navezovali nove prijateljske vezi. Tople jesenske in pisano obarvane dni smo izkoristili za daljše sprehode, igro v naravi in raziskovanje gozda.
Pričeli smo s filozofskimi uricami, zaplesali smo s plesno šolo Miki in se po želji vpisali na plesne vaje, folkloro ali gibalno abecedo.
Z avtobusom smo se odpravili v Pravljični gozd v Logarsko dolino, kjer nas je po gozdu pravljic popeljal škrat Nejko. Najbolj so nam bile všeč pravljice Martin Krpan, Volk in sedem kozličkov, Netek, Zmaj v jezeru, Škrat in pastir ter Pračlovek v Potočki zijalki. Med potjo nam je ves čas nagajal nagajivi škrat Zvonko, ki nam je nastavljal pasti, vendar je bil tako pretkan, da se je pred nami vedno skril in ga nismo uspeli videti. Na koncu smo v hiši čarovnice našli zaklad, v katerem je bilo za vsakega izmed nas darilo. Bilo nas je kar malo strah, da se čarovnica ne prebudi, medtem, ko je šel škrat Nejko v njeno hišo po zaklad. Preživeli smo zares lep pravljični dan v Logarski dolini. Če vas pa zanima še kaj več o pravljicah, vas škrat Nejko že pričakuje v Pravljičnem gozdu.

Dostopnost