01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Ob koncu meseca avgusta in v začetku meseca septembra smo zakorakali v našo novo igralnico – Polžki. Otroci so bili ponosni na to, saj smo sedaj pa že »veliki«. V prvih dneh smo spoznavali novo igralnico in ostale nove prostore. Najbolj zanimive so bile nove igrače. Igralnico smo skupaj uredili in si pripravili različne igralne kotičke, v katerih se zelo radi vsakodnevno igramo. Pridružila sta se nam tudi dva nova prijatelja, ki smo jih toplo sprejeli v našo skupino.

V mesecu septembru smo spoznavali simbol naše skupine. Ogledali smo si različne slikanice in spoznavali kako živijo polži. Vsak izmed nas je izdelal svojega polža, ki sedaj že krasijo našo garderobo. Spoznali smo tudi novo pesem Polžek (M. Voglar):

Leze, leze, polžek počasi,
leze, leze po listju in travi.
Buc, buc, buc, glej roge!
Buc, buc, buc, skril jih je.
Leze, leze, polžek počasi,
leze, leze po listju in travi.

Otroci jo zelo radi prepevajo in gibalno uprizarjajo.

Tople jesenske dneve smo izkoristili za igro in bivanje na prostem. V okolici vrtca smo iskali polže in ne boste verjeli, našli smo jih zelo veliko.

Praznovali smo tudi rojstni dan našega prijatelja. Praznovali pa nismo sami, sam se nam je pri  praznovanju pridružil klovn. Imeli smo zelo veselo in razigrano praznovanje rojstnega dne.

Prav posebno nalogo nam je ob prihodu jeseni  pripravil škrat Jesenko. V gozdičku na vrtčevskem igrišču smo iskali »jesenski zaklad«.  Nalogo smo opravili in zato nas je v igralnici čakalo prav prijetno presenečenje – škratovi prijatelji in prijateljice. V naslednjih dneh bomo nadaljevali z raziskovanjem narave v jesenskem času.

 

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Polžki z Janjo, Špelo in Simonom

 

Dostopnost