01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Težko smo dočakali mesec, ko smo se lahko še več gibali in se tudi veselo potepali. Naša vzgojitelja sta nam povedala, da gremo z avtobusom v ARBORETUM. Tam smo si ogledali park in se čudili nad dišečim in res lepo cvetočimi vrtnicami. Nismo se pozabili slikati za spomin. Najbolj nas je navdušilo igrišče, kjer so resnično različne možnosti, da smo lahko izražali svojo otroško igrivost. Ni pa nam ušel niti sprehod in ogled dinozavrov, ki so bili res, res veliki in veliko, veliko let nazaj, še dobro, ker so res veliki.
Smo pa tudi težko dočakali dan, ko smo se takoj po zajtrku, kar peš odpravili na obisk v Imenje k dečku Ahacu. Mlada družina ob pomoči starih staršev vodi kmetijo POTOKAR. Ahac je komaj čakal naš prihod, za to je skupaj s sestro Marjanco prišel nam na proti. Skupaj smo z velikim veseljem in z obilico razlage dečka, kje kosijo in kaj vse že imajo pospravljen, prispeli do kmetije. Tu sta nas pričakala Ahaceva starša in nas najprej povabila v senco za veliko obloženo mizo samih domačih dobrot. Pripravili so nam domače dobrote, ki so po okusu dale vedeti, da so bile pripravljene z veliko truda in ljubezni. Na to smo si ogledali kmetijo in otroci niso mogli skriti navdušenja nad kravami, kokoškami ter vso kmetijsko mehanizacijo. Ker pa je njihova dejavnost povezana s predelavo mleka v mlečne izdelka, smo ogledali prostor, kjer g. Tilen uporablja svoja znanja, da mleko predela v različne mlečne izdelke (jogurt, maslo, beli sir, skuta…). Čas nam je res hitro minil in morali smo se vrniti v vrtec, kjer nas je čakalo kosilo.
Nismo pa pozabili tudi na PRVI POLETNI DAN, kjer smo se vsi otroci skupaj z vzgojitelji zbrali na vrtčevskem igrišču. Najprej smo si privoščili vodne igre, na to smo plesali in pripevali ter na koncu, se še posladkali s sladoledom.
Ker je mesec minil res hitro, pa prihajata dva meseca, kjer se bomo izmenjaje potepali po znanih in manj znanih krajih.
ZA TO ŽELIMO PRAV VSEM, RES LEPE POČITNICE !

Napisala: Neža Urankar

    

Dostopnost