01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Prva aprilska tema je bila povezana s praznikom velika noč.
Spoznavali smo navade in šege v zvezi s praznikom ter krasili stiroporna jajčka- pirhe. Na kmetiji smo pestovali male piščančke, ob ogledu lutkovne predstave vzgojiteljic pa se nasmejali piščančku Piku.
Ob Svetovnem dnevu zdravja smo si preko zgodbice in s poskusom učili pravilnega umivanja rok ter spoznavali pomembnost te navade za preprečevanje širjenja bolezni. Zdravje ohranjamo in krepimo tudi z zdravim življenjskim slogom, zato se trudimo uživati vse jedi, ki nam jih pripravljajo naše kuharice, četudi niso vedno po našem okusu. Redno gibanje in izvajanje različnih vaj za razgibavanje celega telesa pa, če se le da, izvajamo v naši okolici, v neokrnjeni naravi.
V aprilu se zaključujejo tudi projekti na ravni vrtca. Tako smo imeli zadnjo urico angleškega jezika z učiteljico Manco ter prometno vzgojo, kateri del je tudi projekt Pasavček, ki ga vsako leto izvajamo v sodelovanju z Agencijo za varnost prometa- AVP. Ob ogledu kamišibaja: »Previdno na cesti«, smo se seznanjali z osnovnimi pravili v prometu in nato na sprehodih urili, kako varno prečkati cesto ter kako se obnašati v bližini vozil.
22. aprila obeležujemo Dan Zemlje. Zato je bila druga polovica meseca posvečena naravoslovju. Izvajali smo različne poskuse, spoznavali naravne pojave kot so dež, veter, sonce, posadili rastline ter obiskali čebelarje.
Tudi v tem mesecu smo imeli pevske vaje, saj so odlična priložnost za razvoj glasbenih sposobnosti in učenje čisto novih pesmic ter druženje z otroki in vzgojiteljicami iz drugih skupin. Romanca in Petra nas sedaj učita pesmico Cici himno, s katero želimo nastopiti na zaključni prireditvi vrtca «Jurčkov dan«

Besedilo, fotografije: Joža Žuna

    

Dostopnost