01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V aprilu smo pričeli s spoznavanjem našega kraja. S fotoaparatom smo se odpravili na lov za stavbami, ki jih najdemo v Moravčah. Našli smo jih toliko, da se je vsak izmed nas preizkusil v vlogi fotografa. S pomočjo fotografij smo izdelali zemljevid mestnega jedra. Pogovarjali smo se o prometu, ki poteka čez Moravče, in ugotovili, da tukaj ni železnice, vodnega prometa, niti letališča. S pomočjo vozil, ki smo jih prinesli od doma, smo spoznali kaj spada pod kopenski, zračni in vodni promet. Izdelali smo si svoja letala, iz odpadnega materiala pa »eko vozila« po naši domišljiji. Iz gradnikov smo sestavljali železniške tire, ladje pa so plule kar po vodi v naši igralnici.
V tem mesecu smo se odpravili na pohod, v sklopu športnega projekta “Mali sonček”. Ogledali smo si grad Tuštanj, se okrepčali z dobrotami iz nahrbtnikov, in izkoristili čas za igro na dvorišču pred gradom. Pot nazaj v vrtec se je vlekla malo bolj kot pot do gradu, a tudi temu smo bili kos. Na vrtčevskem igrišču smo si pripravili poligon, ki smo ga premagali s poganjalci ob upoštevanju prometnih znakov, ki smo jih spoznali že v igralnici.
Krasen mesec je za nami, poln dogodivščin. Pred nami pa verjamemo da še lepši mesec maj, ki ga bomo preživeli zunaj pod krošnjami dreves. Lepo vas pozdravljamo, »Metulji« s Klavdijo, Natašo in Metodo.

Prispevek in fotografije: Klavdija Gorišek

     

Dostopnost