01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V mesecu aprilu smo imeli kar nekaj posebnih dni, ki smo jih obeležili na različne načine.
V prvem tednu smo se z različnimi dejavnostmi pripravili na praznik velike noči, ki ima v slovenskem kulturnem izročilu posebno mesto. Preko slikanice Barve smo opazovali barve ter jih ob spodbudni zgodbi Bravo, putka! prenesli na stiroporna jajca, ki v živalskem svetu simbolično predstavljajo začetek novega življenja. Finomotoriko smo dodatno urili z izdelavo ovčke z mehkim kožuščkom iz papirnatih kroglic. Seveda pa nismo pozabili niti na gibalno igro Ptički v gnezda.
Naše prvo leto spoznavanja tujega jezika angleščine se je zaključilo, otroci so med igro , petjem in pogovorom usvojili mnoge besede iz različnih področij vsakdanjega življenja.
Ob dnevu Zemlje smo se seznanili z nekaterimi naravoslovnimi poskusi, ki smo jih izvajali s pomočjo najpomembnejše tekočine v našem življenju, vode. Tako smo opazovali kapilarni vlek vode na papirnati brisači, ki smo jo predhodno obarvali z vodotopnimi barvami, (ne)mešanje vode in olja ter reakcijo med sodo in kisom, ki je zelo zanimiva in živahna, ter jo poimenovali vulkan. Pogovarjali smo se tudi o življenju čebel in obiskali Čebelarski dom, kjer smo prisluhnili razlagi izkušenih čebelarjev, ki so svoje znanje z veseljem prenašali na mladi rod.
Še zadnjič v vrtčevskem letu smo na obisku v knjižnici prisluhnili pravljici in si ogledovali knjige, ki so zakladnica znanja in vedenja.
Preko različnih zgodb (Najlepša cvetlica, Na srečo imamo prijatelje, Jakec mizari, Zvezdica zaspanka) smo spoznavali življenjski krog metulja, pomembnost medsebojne pomoči in prijateljstva, ročne spretnosti in orodja ter življenje v skupnosti, ki zahteva prilagajanje, držanje dogovorov in sodelovanje, vse, s čimer se srečujemo v naravi in kar je pomembno tudi v vsakdanjem življenju.
Kolikor nam je čas in vreme dopuščalo, smo bili na svežem zraku, se igrali na igrišču in opazovali spremembe v naravi.

Lepo vas pozdravljamo Irena, Špela in Maja.

    

 

Dostopnost