01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec marec je bil za nas nekaj posebnega. Saj smo vanj zakorakali na malo drugačen način. Naša telovadnica in avla vrtca se je spremenila v fotografski studio. Fotografi so poskrbeli za čudovite skupinske fotografije in portrete. Sami, pa smo se preizkusili v vlogi modelov.
Nad rezultati smo več kot zadovoljni. S tem pa naših dogodivščin še ni bilo konec.
Saj je bila naša skupina v mesecu marcu zadolžena za okrasitev eko- oglasne deske. Skupaj smo ustvarili čudovitega polžka, ki smo ga izdelali iz odpadnega materiala. Pri zvijanju listkov smo zelo uživali in pri tem urili fino motorične spretnosti.
Lepo pomladno vreme smo izkoristili za bivanje in igro na prostem. Izvedli smo dva pohoda na Hribce in pričeli z filozofskimi uricami za predšolske otroke.
V mesecu marcu smo praznovali tudi kar nekaj posebnih dni.
Z likovnim ustvarjanjem smo pričeli ob dnevu žena in izrekli voščilo vsem tetam, babicam, ženam in izdelali plakat, ki smo ga izobesili pred igralnico.
Sledil je dan mučenikov ob katerem smo se seznanili z novo deklamacijo z naslovom: Očka korenjak.
Nadaljevali z praznovanjem 1. pomladnega dne, ki smo ga obeležili z ustvarjalno delavnico na kateri smo izdelovali presenečenje za vse mamice.
Deležni smo bili tudi prav posebnega dogodka, in sicer smo izvedli pomladne delavnice na katerih smo tudi nastopali z krajšim programom. Na pomladnih delavnicah smo zelo uživali skupaj s starši in poskrbeli, da nihče ni odšel domov praznih rok. Skupaj z vašo pomočjo smo v igralnico prinesli pomlad.
Spomnili smo se tudi naših mamic in jim ob materinskem dnevu pripravili prav posebno presenečenje.
Vas zanima kaj je to? Naše mamice že vedo.
Veliko smo prepevali in se gibali na vrtčevskem igrišču.
Ob koncu meseca pa smo izvedli domači kino , kjer smo si ogledali risani film po naših željah.
Vzgojiteljice, pa so medtem pekle kokice.
Bilo je zelo sproščeno in zabavno.
Upamo, da dogodek še kdaj ponovimo.
Lep pozdrav vam želimo otroci iz skupine Polžkov z Vido in Marto.

     

Dostopnost