01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V mesecu marcu, v katerem se letna časa zamenjata, smo se z otroki veliko pogovarjali o značilnostih posameznih letnih časov, ter jih v živo opazovali tudi v naravi.
V jutranjem krogu smo brali pravljice z različno tematiko, tako ljudske kot avtorske. Predbralne sposobnosti smo krepili z branjem slikopisov, saj otroci z lahkoto prepoznajo risbe, ki simbolično dopolnjujejo besedilo. Dramska uprizoritev glasbene pravljice Mojca Pokrajculja v izvedbi kolektiva zgornjega vrtca je bila pri otrocih lepo sprejeta, še posebej, ker so videli nastopati svojo vzgojiteljico, prav tako jih je navdušila predstava skupine Metulji Zajček Jurček išče pomlad.
Za starše smo pripravili ustvarjalne delavnice, na katerih smo izdelali pomladno dekoracijo, prav tako smo se z pesmicama za mamico in očka prisrčno zahvalili obema za nenehno skrb in trud. Poleg tega smo se naučili tudi pesmi Dnevi v tednu. Odkrivali smo, v čem smo res dobri, saj lahko vsak posameznik prispeva za dobro vseh nas, saj je glavna ugotovitev pravljice Vsak nekaj zna prav to, vsak zna in zmore nekaj, vsi skupaj pa veliko. Prav nasprotne težnje pa so predstavljene v slikanici Mišek Tip je sebičen, ki smo jo uporabili tudi za vzgojni pogovor.
Pomlad smo pričakali s prebiranjem pesmi Mala Marjetica in gozdni mož ter nadaljevali s pravljico Jaz sem nekaj posebnega, Oprosti, žal mi je, Aaa! V tebi je okostnjak, Veverici in optimizem. Leti leti leti Vili! pa nam je pokazala, da se nam želja, če smo dovolj vztrajni, ter poskušamo na različne načine, tudi uresniči, kar nas uri v vztrajnosti.

Ob sredah smo imeli integrirano angleščino, dvakrat nam je uspelo iti še v knjižnico, saj v naslednjih mesecih organiziranih obiskov s knjižno vzgojo ni več.
Gibanje in grobo motoriko smo razvijali in krepili na prostem, na igrišču in na kolesarski stezi, fino motoriko pa z drobnimi gibi pri mečkanju papirja, iz katerega smo izdelali krasno darilo za mamice in očke.
Z lastnimi glasbili smo izvajali ritmične vzorce in z njimi spremljali petje pesmi.
Pomladni pozdrav, Irena, Špela in Maja

Dostopnost