01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec oktober bi lahko razdelili na tri dele. Prvi teden smo posvetili »Tednu otroka« je letos potekal pod motom “Skupaj se imamo dobro”. Kje drugje kot v vrtcu, se imamo skupaj res dobro. Teden smo preživeli ob igri znotraj in izven igralnice. Igrali smo se družabne igre, ustvarjali, si priskočili na pomoč pri sestavljanju sestavljank, prisluhnili smo pripovedovanju otrok ob zgodbah za “Pravljičnega palčka”, plesali in peli, risali s kredami, se žogali, lovili in skrivali. Obiskali smo ljudsko knjižnico, kjer nam je vedno prijazna knjižničarka Katarina prebrala pravljico “O volku, ki je padel s knjige”. V četrtek smo se odpravili na prvi pravi pohod na Sv. Mohor. Pot smo pričeli v gosti megli, kjer nismo videli prav ničesar. A bolj smo se vzpenjali, lepše je postajalo vreme. Na vrhu nas je sonce prav prijetno grelo. Petek smo preživeli ob igri ter druženju z našimi prijatelji “Pikapolonami”.
Ob pomembnih svetovnih dneh v naslednjem tednu (dan duševnega zdravja, dan hrane, dan hoje, dan umivanja rok) smo se odločili, da ta teden namenimo skrbi za zdravje. Ob pravljici “Mala miška in veliko rdeče jabolko” smo se pogovarjali o skrbi za drug drugega ter zdravi prehrani. Naučili smo se novo deklamacijo “Zdravojedci”; za katero smo izdelali plakat s sličicami za lažje pomnenje, ter ga obesili v naši garderobi. Fino motoriko smo vadili s “šivanjem” jabolk. Preizkusili smo se v zanimivi igri ugibanja hrane z različnimi čutili. Z zaprtimi očmi smo okušali ter vonjali banano, papriko, korenje, jabolko in čokolado; in jih tipali v vreči. Ob vprašanju, kaj je bilo najboljšega okusa, smo vsi v en glas zakričali “čokolada”!
Zadnjih 14 dni v mesecu pa smo posvetili požarni varnosti. Teden smo začeli z obiskom gasilskega doma v Moravčah. Prijazni gasilci so nam razkazali svoje gasilske tovornjake, opremo ter notranje prostore. Vsak se je lahko preizkusil v “gašenju požara” s pravo gasilsko cevjo. V torek smo imeli evakuacijsko vajo – naučili smo se, kako ravnati, če v našem vrtcu pride do požara. Dopoldne smo nadaljevali z ogledi gasilskih vozil in opreme kar petih prostovoljni gasilskih društev, ki so nas obiskali. Tudi preostale dni smo posvetili gasilski temi; izdelovali smo gasilske tovornjake, se igrali gibalno igro »Požar, poplava, potres«, na igrišču in v telovadnici smo naredili gibalni poligon, prebirali smo pravljice o gasilcih in še in še.
Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine »Metulji« s Klavdijo, Natašo in Metodo