01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Prvi teden v oktobru je Teden otroka, letošnja osrednja tema je bila »Skupaj se imamo dobro«. Za otroke sva pripravili tematske dopoldneve, otroci so z radovednostjo in navdušenjem sodelovali pri dejavnostih.
Imeli smo gibalno dopoldne, otroci so premagovali ovire poligona. V okviru likovnega natečaja Zdravka Lidla smo izdelali skupni plakat »V vrtcu se imamo dobro«. Za otroke sva pripravili kratko lutkovno predstavo »Pod medvedovim dežnikom«, nato pa so otroci priredili tudi svoje lutkovne predstave. Odpravili smo se tudi v gozd, otroci so poskrbeli za zabavo, imeli so polno domiselnih idej; na drevesu smo videli praske, ki jih je naredil medved, palice so se spremenile v motorne žage, srečali smo čarovnico … Teden otroka smo zaključili s prijetnim druženjem na kostanjčkovem pikniku.

Drug teden v oktobru smo namenili zdravju, pogovarjali smo se o zdravju, higieni rok, zdravi prehrani, dobremu počutju … Ker je za naše zdravje zelo pomembna telesna aktivnost, smo se odpravili na pohod na Hribce, pot pa nadaljevali čez Češnjice do Moravč. Spoznali smo deklamacijo »Jabolko«, nato so si otroci čisto sami pripravili sadno solato. Zelo so uživali pri pripravi malice in vsi pojedli svojo sadno solato, polno vitaminčkov.

Oktober je tudi mesec požarne varnosti, poleg evakuacije smo spoznavali tudi poklic gasilca. Ogledali smo si gasilski dom in se tudi sami preizkusili v špricanju z vodo. Spoznali smo gasilsko uniformo, opremo, pripomočke in vozila. Prebirali smo knjige o gasilcih in si pripravili potrebne pripomočke za igro vlog: gasilci. Otroci so zelo uživali in bili motivirani za spoznavanje njihovih junakov – gasilcev. Lahko ugibamo, kaj bodo otroci, ko bodo veliki … seveda, gasilci!

Prispevek zapisala: Patricija Oblak