01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

S septembrom so se otroci navajali na čisto nove prostore – na igralnico v šoli, na zaposlene in na novo sprejete otroke, ki so se že navadili na našo skupno dinamiko. Že prvi dan smo praznovali rojstni dan, se poveselili in zapeli v ta namen. Otroci so v tem mesecu v okviru projekta DEKD – Dnevi evropske kulturne dediščine spoznavali nove ljudske igre, ki so se jih z navdušenjem vsakodnevno na sprehodih tudi igrali. Tudi slabo vreme nas ne ustavi pred izvedbo gibalnih iger, ki jih v takem primeru prilagojeno izvedemo kar v igralnici.
V septembru smo izvedli že krajše pohode za projekt Mali sonček; Serjuče, Hribci, Ribniki … Daljši pohodi pa nas še čakajo. Na sprehodih nas spremlja prepevanje pesmi; Kranjski Janez, Dekle moje in druge poznane.
Ob lutkovni predstavi so spoznali pravljico Rdeča kapica, naučili smo se tudi zanimive pesmi z istim naslovom, ki smo jo gibalno ponazorili.
Komaj pa smo že vsi čakali naše igrišče – v tem mesecu smo imeli to možnost, da smo na otvoritvi igral izvedli svoj prvi pravi nastop v letošnjem letu. Zanimivo je bilo!
Ker pa smo v skupini gibalno zelo aktivni, smo se prijavili na Množični tek v okviru atletske zveze Slovenije. Kar nekaj skupin se ga je udeležilo in veseli smo bili, ker je bil izveden v sodelovanju in prijetnem vzdušju.
Komaj že čakamo novih dogodivščin v oktobru.

Prispevek napisala: Ana Gerčar