01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Muuuu …
Beee …
I-ha-ha …
Ko-ko-ko … kdo je to?
V aprilu smo se z novo pesmico Z avtobusom k teti (M. Voglar) in preko gibalne igre vsak dan odpeljali na kmetijo. Glavna nit meseca so bile domače živali. Zvočno kartonko Na kmetiji smo si vsak dan ogledali, prebrali, prisluhnili različnim zvokom in ugibali, za katero žival gre. Tudi mi smo se spremenili v različne živali – se kot pujs valjali v blatu, kot kokoška čepeli in nesli jajčka in kot kravica se raztegovali gor in dol. Obiskala nas je kokoška Kokica, ki je imela polno košaro jajc. Ta smo pobrali in jih pred prazniki pobarvali s tehniko mešanja barv. Poleg kokoške pa je k nam prišla kravica Liska, ki je bila zelo lačna. Na travniku smo natrgali travo, večkrat nahranili kravico, a najboljše je sledilo – molža. Kako smo se smejali, ko je »mleko« teklo na vse strani. Smeh je pol zdravja in pri nas se ga vedno dobi.
April nam je podaril krasno vreme, ki smo ga izkoristili za bivanje na prostem in sprehode v bližnji okolici. Pot nas je večkrat popeljala proti parku, ne daleč stran od njega, kjer živita kozica in poni, že zelo dobra in znana prijatelja vseh vrtčevskih otrok.
Na sprehodih pa smo v tem mesecu posvečali večjo pozornost vozilom, natančneje traktorju. Otroci so nadobudno opazovali in iskali traktor; kot nalašč se je ta, ravno v času naših sprehodov, vedno pripeljal mimo nas. Vozniku traktorja najlepša hvala za vse pozdrave in glasno trobljenje. Takšne izkušnje in malenkosti otrokom polepšajo dan in v njih pustijo lep spomin. Zanimivo pa je bilo opazovati, kako se je pri otrocih razvijala in krepila njihova domišljija, ko so imeli proste roke, nekaj vozil in velik kup žaganja.
Konec meseca pa nas je obiskala nagajiva in pisana žogica Marogica. Žogica nas je naučila pesmico o sebi (Žogica, M. Voglar). V jutranjem krog veselo poskakuje sem in tja ter obišče prav vsakega.
Nagajiv pozdrav tudi od nas »muckov«.

Prispevek napisala: Tanja Cerar.