01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Novembrski dnevi so se začeli z ustvarjanjem kitajskih bobnov. V naši skupini otroci velik interes kažejo za področje glasbe. Da popestrimo zbirko naših malih instrumentov in košček vrtčevskih doživetij otroci lahko odnesejo tudi domov, sva se odločili, da vsak izdela svoj kitajski boben. Veselje po prostem okraševanju in risanju osnovne podlage in želja po preizkušanju instrumentov je bila res velika.
Ker pa smo se želeli tudi razgibati, smo ob slabem vremenu izvajali vodeno gibanje kar v igralnici, na hodniku ter tudi v telovadnici. Poudarek smo dali igram z žogo in osnovnemu kotaljenju, podajanju, metanju žog, kar je ena od dejavnosti pri izvajanju projekta Mali sonček. Otroci so se najbolj razveselili velikih žog, s katerimi smo izvajali gibalne igre.
V tem mesecu smo praznovali tudi rojstni dan in kot vsak mesec obiskali knjižničarko, ki nam je pripovedovala pravljici. Z izvirno dopoldansko predstavitvijo pravljice Kako je kokoška kuhala čaj sodelavke Jože Žuna so se otroci nasmejali do neba.
Mesečna posebnost je bil prihod avstralskih paličnjakov, o dogodkih z njimi pa si boste lahko podrobneje prebrali v Novicah moravške doline.
Za natečaj LEAF v okviru projekta ekovrtec, smo skupaj ustvarjali posebno lepljenko iz volnenih ostankov niti. Veselimo se že novih dogodivščin v prazničnem mesecu decembru in vas lepo pozdravljamo.

Zapisala: Ana Gerčar.