01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

»Dobro jutro, dober dan, danes bo zabaven dan!
Z nogami stopam sem in tja, z rokami ploskam ena, dva.
Pomaham sem, pomaham tja, v krogu skupaj smo doma.« (S. Kovačič)

Prvi mesec v naši novi igralnici je za nami. Bil je zanimiv, pester, poln novih izzivov, veselja, igre, gibanja zunaj in še in še…
Prve dni smo se spoznavali z novo igralnico, garderobo, kopalnico in teraso. Otroci so se novega hitro navadili, v veselje jim je bila omogočena samostojnost, katero ponuja nova lokacija. Otroci sami pospravljajo čevlje v garderobo, uporabljajo stranišča, tudi terasa nam je zelo všeč, saj se lahko, tako ko je obut in oblečen prvi otrok, že prične igra na njej.
V tem mesecu smo praznovali kar nekaj posebnih dni. Botra jesen nam je prinesla lutke za lutkovno predstavo Razbita buča (ruska ljudska) in kar nekaj zanimivih zabojev (jesensko senzorno škatlo, kartonke o jeseni, košaro z jesenskimi zakladi in material za ustvarjanje). Udeležili smo se množičnega teka, katerega vsako leto organizira Atletska zveza Slovenije in si v telovadnici pripravili pravo tekaško stezo. Otroci so za sodelovanje prejeli tudi medalje in diplome. Prvič smo obiskali ljudsko knjižnico v Moravčah, kjer nam je knjižničarka prebrala pravljico, kasneje pa smo si lahko še sami ogledali kartonke, nekaj smo si jih tudi izposodili. Največ časa smo preživeli zunaj – na terasi, igrišču in na sprehodih. Najbolj ponosni smo na to, da smo se tako kmalu navadili na hojo BREZ BIBE. Otroci so zares neverjetni! Veliko so se pogovarjali, se igrali, prepevali in plesali ter ustvarjali.
Hitimo novemu mesecu naproti, čaka nas lep teden, teden otroka, mesec požarne varnosti in še in še.
Vsem pošiljamo tople in pisane jesenske pozdrave.

Zapisala: Karmen Mihelčič, vzgojiteljica.