01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

JU, HU, HU, POČITNICE SO TU!
Tako! Pa smo prikorakali do konca vrtčevskega leta, polni novih spoznanj in izkušenj. Za nami je čudovito leto z zanimivimi dogodivščinami. Ker smo postali pravi mali maturantje je za nami tudi že uspešno opravljen zrelostni izpit, ki smo ga vsi uspešno opravili. Starši so bili z našim uradnim nastopom ganjeni do solz. Vzgojiteljice pa so nas za nagrado odpeljale na sladoled v lokalno slaščičarno. V vrtcu je bil vsak dan nekaj posebnega. S prijatelji smo veliko prepevali, poslušali pravljice, plesali, igrali, skrbeli za vrtčevski vrtiček in ga pridno zalivali. Najraje pa smo nabirali jagode in se z njimi sladkali.
Prav posebno pa je bilo v mesecu juniju, saj smo se morali zaradi visokih temperatur ohladiti na vrtčevskem igrišču. To smo tudi z velikim veseljem storili. Saj se nismo mogli zadržati, da ne bi izkoristili prednosti našega vrtčevskega igrišča, ki nam ponuja obilo možnosti za raziskovanje , preizkušanje in vodno zabavo.
Najprej smo se preoblekli v kopalke in se odpravili na vrtčevsko igrišče, kjer nas je že pričakala cev za zalivanje trave. Ta je poskrbela, da nam ni bilo več vroče. Saj je voda špricala na vse strani. Tekali smo skozi vodne curke, se špricali in prenašali vodo v vedrih. Najbolj pa nam je bilo všeč , da smo vzgojiteljice polili z vodo. Vzporedno smo premagovali vodni poligon, polnjenje vodnih balonov in prenašanji le-te. Premagovali smo različne izzive in se po uspešno opravljenih nalogah osvežili in se na hitro predali vodnim užitkom. Naj vam zaupamo, da imamo v vrtcu pravi » Moravški bazen« . Pa naj to ostane naša skrivnost.
Sedaj pa gremo veselo na počitnice in se že veselimo novih trenutkov, ki nas čakajo septembra v šoli.
Otroci iz skupine Mravljic vam z Vido, Anjo in Bojano želimo vesele in nepozabne počitnice.

Prispevek napisala: Vida Rokavec