01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec maj je prinesel praznovanja, saj smo praznovali kar 4. rojstne dneve. To je za vsakega otroka poseben dan, saj pogosti prijatelje in zaseda posebno mesto, kjer pihne svečke na torti. Od prijateljev in naju dobi darilno mapo s fotografijami prazničnega dne, ter igro križci in krožci v lični vrečki iz blaga.
V naši skupini je študentka Špela Mihelčič izvedla projekt Veliki pok, ki se je prepletal na vseh področjih. Spoznali smo planete, oceane, dinozavre, začetek človeštva in način bivanja. Bilo je izjemno zanimivo, saj je projekt trajal cel teden. Z nami pa se je igrala in ustvarjala tudi dijakinja Lana Majdič.
V knjižnici Moravče smo si pod taktirko Katarine Peterc ogledali kar nekaj čudovitih predstav kamišibaja in tudi mi smo nastopali, da si je lahko Katarina malce spočila glas. Bilo je zelo prijetno in poučno druženje.
Na eko oglasno desko pa smo pritrdili naš plakat in sicer velikega metulja, simbol naše skupine, narejenega iz zamaškov. Otroci so bili zelo ponosni na svoj izdelek.
Čeprav je bilo v mesecu maju veliko dežja, smo se kljub kapljicam odpravili v naravo, z dežniki, pelerinami in obuti v škornje, nam dež ni prišel do živega. Naš imunski sistem, pa se le bolje krepi na svežem zraku.
Prihaja mesec junij in težko pričakovan zaključek, ki bo letos prav poseben, saj bomo po zaključku starše poslali domov, nas pa čakajo skrivnostne dejavnosti in noč v vrtcu, ki pusti spomine za celo življenje. Midve res že komaj čakava.

Pa kmalu na snidenje.

Prispevek napisala: Nina Puc