01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Zopet so nas v začetku meseca pričakale »koronske počitnice«, ki smo jih preživeli v domačem krogu. Ko smo se vrnili, smo veliko časa preživeli zunaj na prostem, če nam je le vreme dopuščalo. Odpravili smo se do mlinčka – sprehodili smo se ob Drtijščici in celo pot raziskovali naravo: veje, kamenčke, luže, potok… otroci se veselijo predvsem prostega teka in druženja zunaj.
Naučili smo se dve čisto novi pesmici in sicer Rdeča žoga in Medvedek pleše ter pričeli z učenjem deklamacije Oblaki, oblaki (A. Štefan).
Veliko časa smo namenili pravljici Pod medvedovim dežnikom. Najprej so jo imeli otroci možnost poslušati kot glasbeno pravljico v izvedbi vzgojiteljic s prikazanimi ilustracijami iz knjige. Nato smo jo še skupaj dramsko uprizorili in se preizkusili kot igralci. Ustvarili smo velik rdeč medvedov dežnik, ki krasi našo igralnico.
Obeležili pa smo tudi dan Zemlje, 22. aprila. V ta namen je vsak otrok posejal svoj lonček, kamor smo dali zemljo in vanj posejali paradižnik, na koncu pa še zalili z vodo. Sedaj čakamo in upamo, da nam kaj prikuka ven =)
Vsem želimo lepe pomladne dni še naprej!
Žabice s Petro in Romanco