01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

MESEC APRIL – POD MEDVEDOVIM DEŽNIKOM
V mesecu aprilu nismo veliko časa preživeli vrtcu in večina otrok je bila ponovnega vrtca vesela, nekaterim pa je bilo predvsem jutranje slovo težko od svojih staršev. V tem mesecu je bila z nami v skupini tudi dijakinja Lucija. Slabo vreme smo izkoristili za igro in gibanje v telovadnici vrtca. V telovadnici smo otrokom pripravili manjši poligon iz blazin. Otroci so imeli na voljo tudi različne žoge, s katerimi smo se žogali. Spuščanje po toboganu pa je bilo za otroke najbolj zabavno.
Pravljica tega meseca je Pod medvedovim dežnikom. V pravljici nastopajo različne gozdne živali, katere medved vzame pod svoj dežnik, ki ga je dobil za darilo, ko dežuje. Z otroki smo pravljico večkrat prebrali in si ogledali različne fotografije živali, ki nastopajo v pravljici. Spoznali smo tudi novo pesem Dežek pada in jo prepevali v jutranjem krogu, ob spremljavi na male instrumente in boben. S tempera barvo so otroci po svoji želji slikali luže, na katere so prilepili tudi škornje. V igralnici smo iz različnega blaga izdelali medveda, ki krasi našo igralnico. Spoznali smo tudi pesem Iščemo medvedka. Z otroki smo se večkrat igrali gibalno zgodbo o izbrani pravljici, pri kateri smo za dežnik uporabili kar mize v igralnici.
Praznovali smo tudi rojstni dan. Deklici, ki je praznovala smo izdelali krono in se z njo ta dan poveselili. Zapeli smo ji različne pesmi, skupaj plesali in rajali. Na torti je deklica pihnila drugo svečko, ostali otroci pa so ji pri tem pomagali. Ta dan smo se tudi posladkali, ji voščili vse najboljše in pobarvali njene pobarvanke.

Večkrat smo se odpravili tudi na sprehod. Otroci so hojo “z bibo” povsem osvojili, zato se lahko odpravimo tudi že na daljše sprehode. Največkrat se z otroki odpravimo na sprehod ob Drtijščici, ker smo travnike izkoristili za skupno lovljenje. Prvič smo se z otroki odpravili tudi do »mlinčka prijateljstva«.

Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Muce z Janjo in Gregorjem
Prispevek zapisala Janja Levičnik Podržaj