01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V mesecu marcu smo se osredotočili na praznovanje posebnih dni. Začeli smo z dnevom mučenikov. Ker so naši očki res dragoceni, smo jim izdelali posebne kravate.
Sledilo je praznovanje Gregorjevega. Pogovarjali smo se o tem »prazniku«, na to temo pa smo prebrali ljubezensko pravljico Gregor + Simona (M. Coleman) ter tudi likovno ustvarjali. Izdelali smo ptičke iz posebne gume, s katerimi smo okrasili dekoracijo na hodniku pred igralnico. Sledile so ustvarjalne delavnice na temo prvega pomladnega dne. Veliko smo se pogovarjali o prihajajoči pomladi, prebrali pravljico Pomladni zajček (J. Dunbar) ter izdelali pomladno dekoracijo na oknih. Na ustvarjalnih delavnicah pa smo izdelali ptičke na palčkah, ki smo jih odnesli domov ter rožice, s katerimi smo popestrili našo dekoracijo na hodniku. Otroci so bili zelo pridni tudi doma in skupaj s starši pomladno ustvarjali. Izdelke so prinesli v vrtec, kjer smo v ta namen naredili razstavo.
Obeležili smo tudi Svetovni dan ustnega zdravja. V ta namen smo si ogledali posnetek pravilnega umivanja zob, poslušali pesmi o zobkih, prebrali pravljico Zobek Mlečko pri zobozdravniku (H. Kraljič) ter se veliko pogovarjali o umivanju zob. Naredili smo plakat o zdravi in nezdravi prehrani ter likovno ustvarjali: zobne ščetke.
Najbolj pa smo se veselili ustvarjanja za materinski dan. Ves mesec smo se učili nove pesmi za mamice in očke: Mamičin smehljaj ter Mamica moja. Naučili smo se tudi deklamacijo Trden dokaz. Nato smo izdelali presenečenje za mamice.
V zadnjem tednu pa smo se pogovarjali o prazniku velika noč. Ustvarjali smo velikonočne zajčke ter barvali jajčka iz stiroporja.
Lepe dopoldneve smo izkoristili za krajše sprehode in gibanje na igrišču, dvakrat pa smo odšli na Sv. Mohor ter enkrat do Hribc in skozi Češnjice nazaj.
Vmes smo praznovali tudi nekaj rojstnih dni in se tako poveselili. Dvakrat pa smo dobili prav poseben obisk: paličnjake ter ščurke. Najpogumnejši smo jih upali prijeti in si jih pobližje ogledati.
Mesec marec je bil precej naporen, saj smo veliko ustvarjali. Veselimo pa se že novih dogodivščin.

Zapisala: Urša Zajc