01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Februarja je ponovno zaživela naša igralnica v kateri se je prepevalo, hihitalo in igralo. Veliko časa smo preživeli na svežem zraku, kjer smo hodili na sprehode, ter se igrali na igrišču. Nekaj časa smo namenili tudi zimi, a kmalu smo pričeli kovati načrt, kako jo bomo s pustnimi šemami pregnali iz naših krajev. Pustovanje je bilo veselo in razigrano, tako kot de za pust spodobi.
Mesec marec je bil ustvarjalen mesec. Ker je v mesecu marcu tako veliko praznikov in ker smo želeli presenetiti vse družinske člane, smo zavihali rokave in se lotili ustvarjanja. Pri tem smo urili naše ročne sposobnosti, in nekateri so že usvojili striženje po črti. Nismo pa pozabili na pomlad. Najprej smo spoznavali prve spomladanske cvetlice, ki jih v okolici vrtca ni bilo težko najti. Prihod naše pomladi smo pozdravili s pomladnimi delavnicami in pomladno razstavo naših izdelkov.
Ker pa v mesecu marcu praznujemo tudi Svetovni dan ustnega zdravja, smo eno dopoldne posvetili tudi temu. Otroci so ugotovili, da je čiščenje zob zelo zabavno, sploh kadar so na sliki v folijo in jih lahko počečkaš s flomastrom, nato pa jih ščetkaš z zobno ščetko.

Prispevek napisala: Kristina Klopčič