01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Pokonci izpod korenin

Razlogov za praznovanje nam tudi v tem mesecu ni zmanjkalo, prav nasprotno, tako smo na začetku meseca spoznavali, Kakšne barve je poljubček?, ter se naučili marsikaj novega tudi o naših čustvih. Muca copatarica nam je pomagala pospraviti copate. Če je potrebno, nas večkrat opomni, da sodijo pari skupaj in da ima vsak par svoje mesto. Preko Zelo lačna gosenica smo spoznali življenjski krog metulja, ki je uglasbljen v pesmi Gosenica je lezla. Na naših sprehodih k ribniku smo vsak dan opazili kaj novega, sedaj komaj čakamo, da se iz mrestov izležejo paglavci. Z lahkoto smo prišli na Hribce, kjer smo se okrepčali s sladko malico, prisluhnili živahnemu ptičjemu petju in oponašali gozdne živali.
Ob Drtijščici smo prisluhnili klokotanju mlinskega kolesa in pesmi Mamica bi kruhek pekla. Iz zemlje so pokukali znanilci pomladi, ki smo jih pozdravili s pesmima Mali zvonček in Vijolica, vijolica.
Čudovite ilustracije in pesniško besedilo knjige Pokonci izpod korenin nam je preneslo sporočilo o življenjskem krogu in vsakoletnem prenavljanju narave in življenja nasploh.
Praznili smo prihod pomladi, obeležili dan ustne higiene in preko zgodbe Ah, ti zobki poudarili pomembnost zobne preventive, v umivanju zob pa smo se preskusili na velikem modelu in z velikansko zobno ščetko.
Pri likovnem ustvarjanju smo uporabili različne tehnike, predvsem pa barve, saj je brez njih svet siv in pust.
Obiskali smo tudi knjižnico, kjer so doma vse te prelepe zgodbe in pravljice, ki bogatijo besedni zaklad, spodbujajo domišljijo, razvijajo moralni čut in spodbujajo k strpnosti, spodbujajo vživljanje in empatijo, nas povezujejo in bogatijo.
Cel mesec je bila z nami Manca, ki je svoje znanje preizkušala v praksi. Otroci so jo sprejeli tako v igralnico kot v srce, tako da bo slovo od nje prav težko.
In tako so zacvetele marjetke…

Sončen pomladni pozdrav, Irena, Barbara in Manca