01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Konec januarja smo se po dolgem času veseli vrnili v vrtec. Bili smo presrečni, da se lahko ponovno družimo ter igramo z igračami, ki so spet postale zanimive in prijatelji, ki smo jih kar malo pogrešali. Veliko smo se pogovarjali in pripovedovali o svojih čudovitih doživetjih in zanimivostih med našo odsotnostjo. Seveda smo se pogovorili o pomenu zdravja in kako lahko sami skrbimo za to.

Februar smo preživeli igrivo. Z veseljem smo poslušali pravljice, ustvarjali, plesali in se igrali različne gibalne, socialne in sprostitvene igre. Da smo bili navdušeni nad vsemi zanimivimi dejavnostni, se je videlo z naših nasmejanih obrazov in res smo se imeli lepo. Hodili smo na sprehode in se igrali na igrišču, kjer je bilo zelo veselo, saj smo se igrali različne gibalne igre kot so Mačke in miši, Atomčki…

Pripravljali smo se na pust, ki smo ga nestrpno pričakovali. Pustni torek smo preživeli razigrano in veselo. Pričeli smo z zajtrkom, ko smo se dodobra najedli krofov. Res so bili slastni! Nato smo imeli pustno ustvarjalno delavnico, kjer smo ustvarjali vsak svojega klovna. Razstavili smo jih na oglasni deski, bili so zares pravi klovni. Sledilo je pustno rajanje, ki smo si ga pripravili kar v naši igralnici. Zaplesali smo in se zabavali ob glasbi. Umirili smo se s pustno jogo. Za zaključek smo se odpravili na sprehod okrog šole, da so naše zanimive maske lahko videli tudi drugi. Preživeli smo res prijeten pustni dan!

Zapisali: Barbara Mihelčič in Metoda Vesel