01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Po dolgem času smo se vrnili nazaj v vrtec. Moramo priznati, da smo svoje prijatelje pošteno pogrešali in končno se lahko spet skupaj igramo.

V zadnjem tednu januarja se nam je v skupini pridružila deklica, ki smo je bili zelo veseli. Najprej smo se ji predstavili in ji razkazali igralnico ter naše igrače. Dobila je svoj osebni znak in se hitro vključila v skupino. Tako smo se skupaj odpravili novim dogodivščinam naproti.

V mesecu februarju smo veliko praznovali. Praznovali smo vse rojstne dneve otrok, ki so jih imeli že v času zaprtja vrtcev. Veliko smo peli in plesali, risali risbice za slavljence, pihali svečke na torti in se na koncu tudi posladkali.

Lepo vreme smo izkoristili za sprehode in gibanje na vrtčevskem ter šolskem igrišču.

Spomnili smo se tudi našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna ter se pogovarjali o slovenskem kulturnem prazniku. Poslušali smo slovensko himno Zdravljica. Naš kulturni dan pa smo zaključili z risanjem portreta Franceta Prešerna. Ob tem smo se pogovorili tudi o pomenu besede »portret«.

Otroci so bili v času zaprtja vrtcev pridni in skupaj s starši pridno brali pravljice, v vrtcu pa so pravljice obnovili pred svojimi prijatelji v okviru Pravljičnega palčka.

Najbolj pa smo se seveda veselili pustovanja. Tako so na pustni torek otroci ostali doma, v vrtec pa so prišle le maškare. Vsaka je bila zanimiva in zabavna. Tako smo zimo preganjali ob glasbi, našemljeni pa smo se odpravili po Moravčah, kjer smo glasno vriskali.

S preganjanjem zime smo počasi zaključili mesec februar in se podali v zimske počitnice. Veselimo se že novih dogodivščin.

Zapisala: Urša Zajc