01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Minilo je res veliko časa, da smo lahko ponovno vsi zakorakali v vrtec med naše prijatelje in vzgojitelje. Tako smo se vsi razveselili dne, ko smo se vrnili v vrtec, kjer so nas že čakale zanimive dejavnosti .
Prav posebno so nam bile všeč »mravljice«, ki so nas pričakale v vrtcu in nam razdelile milne mehurčke.
V skupini nas je pričakala nova vzgojiteljica, ki smo se je zelo razveselili.
V tednu kulture smo prisluhnili različnim zanimivim pravljicam, ki smo jih prinesli od doma in jih pripovedovali svojim prijateljem. Nadaljevali pa z praznovanjem rojstnih dni v skupini. V mesecu februarju smo praznovali kar sedem rojstnih dni.
Seznanili smo se tudi s slov. kulturnim pesnikom Francetom Prešernom. Narisali smo njegov portret z ogljem, prisluhnili slov. himni in se seznanili z državnimi simboli.
Nato nas je čakal prav poseben dan, ki ga imamo otroci še posebej radi. To je pustni torek, ko se lahko oblečemo v naše junake.
Najprej smo igralnico okrasili in si izdelali vsak svojo pustno masko.
Nato pa se oblečeni v različne pustne kostume sprehodili po Moravčah in obiskali tudi g. župana.
Zanj smo pripravili prav posebno presenečenje. Zapeli smo mu pustne pesmi, ki smo se jih naučili v vrtcu in tako preganjali zimo in koronavirus.
Ta nas je toplo sprejel in pogostil.
Ne samo mi tudi g. župan se je pridružil naši želji, da uspešno preženemo zimo in tudi koronavirus, ki je spremenil naš vsakdan.
Z željo , da nas koronavirus čimprej zapusti in ostanemo zdravi,
vas lepo pozdravljamo otroci iz skupine Mravljice z Vido, Anjo in Bojano.