01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Koga se boji gospa Zima?

Po nekaj mesečni prekinitvi smo se v februarji ponovno vpeljali v dnevni ritem, pri čemer smo se medsebojno prilagajali, sodelovali, si zaupali in se drug od drugega učili.
V socialno varnem okolju vrtca smo vzpostavili mehurčke, v katerih naše delo poteka na enakih temeljih kot pred zaprtjem vrtca.
Najprej smo ponovili že znano pravljico Kdo ima čas za medvedka, v kateri spoznamo, da ima vsak, ne glede na velikost in starost, svoje darove, zmožnosti in sposobnosti, in lahko z vztrajnostjo uresniči tudi velike cilje.
Ravno še pravi čas smo prebrali Koga se boji gospa Zima?, da so lahko na pustni torek v igralnici zarajale pustne šeme. Tako smo s skupnimi močmi odganjali zimo, ki ima iz dneva v dan manj moči in se umika vedno toplejšim sončnim žarkom.
V naslednjih tednih smo naše dejavnosti načrtovali tako, da v njih sodelujejo tudi otroci, pri tem osebnostno rastejo in se učijo. Življenjske resnice jim pri tej starosti lažje približamo preko pravljice. Tako nas Elmer uči, da smo med seboj različni, pa vendar enakovredni, da sta prijaznost in strpnost temelja vsake družbe in da je vsak enkraten in neponovljiv posameznik.
Pri tem smo v zgodbi odkrili pisano paleto vseh barv, ki smo jo smiselno nadgradili s pravljico Kakšne barve je poljubček in jo bomo v prihajajočih tednih dopolnili še z mnogimi dejavnostmi na temo barv, oblik in čustev.
Radovednost otrok širi njihovo znanje, krepi ustvarjalnost in jih vodi k reševanju problemov na popolnoma nov način, zato je naloga nas, odraslih, da ga pri tem podpremo.
Mehurčkast pozdrav!

Irena in Barbara