01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Februarja smo se v skupini Čebelice veliko pogovarjali o umivanju rok, si ogledali posnetek, kako si roke pravilno umijemo in se v tem urili tudi sami. Izvedli smo poizkus, iz katerega smo se naučili, da si moramo roke umivati z milom, ter spoznali, da si tako lahko najbolje očistimo roke.
Iz odpadne embalaže smo skupaj izdelali ptičje hišice, jih napolnili s semeni in obesili na teraso našega vrtca. Pogovarjali smo se o pticah ter se naučili razlike med pticami selivkami in pticami stalnicami.
Tudi na projekt Teden pravljic – beremo, nismo pozabili in še posebej poseben je bil zato, ker je vzgojiteljica Ana za otroke pripravila nekaj doživetih pripovedovanj pravljic v obliki lutkovne predstave, ki so si jih otroci z zanimanjem ogledali ter jim pozorno prisluhnili. Otroci so si ogledali mini lutkovne predstave po pravljicah: Pogrešam te; Med tem, ko je medved spal ter Vilma in zima.
Februar pa je bil tudi čas za rajanje. Pustni torek je tudi v vrtcu minil veselo, razigrano in norčavo. Čeprav običajnega rajanja v vrtcu ni bilo, smo se v skupini vseeno zelo zabavali. Preizkusili smo se v pustnih ugankah, prijateljem predstavili svoje maske ter se odpravili na sprehod po Moravčah. Za gasilskim domom smo zaplesali kar na odru in v upanju, da odženemo zimo, glasno zapeli in se skupaj poveselili.
Seveda pa smo se vsak dan veliko gibali na svežem zraku, se sprehajali, igrali na vrtčevskem igrišču, se razgibavali z medvedkom in s plesom utrjevali rajalne igre (Rdeče češnje, Abraham `ma sedem sinov) ter se sproščali ob masaži samega sebe in drug drugega. Igrali smo se socialne igre: Stol na moji levi, Zeleni krokodil, Kdo se skriva pod odejo, Čigav je ta copat …
Veliko smo tudi peli in deklamirali. Naučili smo se nove deklamacije Nagajive hlače ter ob spremljavi z lastnimi in malimi instrumenti prepevali različne pesmi (Hip hura, Pustna, Luža mleka, Mucek …).

Zapisala: Maruša Cerar.