01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Rjavi so listki v jeseni
in kostanj je tudi rjav,
z rjavimi listki bo ježek
svoj zimski brlog si postlal.

Rjava sta srna in medved
in zemlja in debla in veje.
In izpod rjavega grma,
jurček rjavo se smeje.

V rjavi, rdeči, oranžni, zeleni in rumeni barvi nas je oktober zvabil na prosto, v naravo. Igrali in razgibavali smo se na vrtčevskem in šolskem igrišču, hodili smo na krajše in daljše sprehode in izvedli pohod za projekt Mali sonček.
Na različne, zanimive načine smo opazovali in spoznavali naravo in spremembe v tem čudovitem jesenskem času. Poimenovali smo rastline, tipali, vonjali in prisluhnili različnim zvokom. Veliko časa smo preživeli v gozdu, kjer smo spoznali smo, da nam gozd nudi čudovite možnosti za igro in nas popelje v svet domišljije in zamišljanja. Z naravnimi materiali, kot so vejice, listje in plodovi, smo se igrali, izdelovali posebne hišice za škratke in ustvarjali.
Spoznavali smo nove pesmice, peli, veliko smo ustvarjali in poslušali pravljice. Začeli smo s projektom Pravljični palček. Igrali smo se različne matematične igre, šteli in iskali rešitve.
Navdušeno smo poslušali glasbeno pravljico, ki nam jo je pripravila učiteljica Mojca Malovrh.
Še vedno pa je bila igra tista, ki nam je vsak dan omogočila neomejeno možnosti za razvijanje različnih spretnosti, medsebojno sodelovanje, spoznavanje, doživljanje in zamišljanje ter nas popeljala v svet domišljije.

Zapisala: Barbara Mihelčič