01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V oktobru smo začeli z zelo pomembnim tednom – TEDNOM OTROKA, v katerem smo otrokom skušale pokazati nekaj novega in še ne videnega. Med dejavnostmi so se razvrstile različne dogodivščine; glasbeno dopoldne s seznanjanjem z instrumenti – činelami, bobni …, dan nam je popestrila tudi šolska sodelavka ga. Mojca Malovrh, ki nam je predstavila prelepo glasbeno pravljico. Z izbranimi glasbenimi vložki, izrednim ponazarjanjem določene živali iz pravljice, nam je vsebino zares približala.
Spoznavali smo se z novo gibalno igro: Mačka in miš, z rajalnim plesom: Abraham `ma sedem sinov in še drugimi zanimivimi igrami.
Vsakodnevno smo formativno spremljali vreme in sličice določenega vremenskega pojava lepili na koledar, pojav pa smo zabeležili tudi v naši vremenski hišici. Z otroki smo prešteli število deževnih, delno oblačnih, sončnih dni v preteklem mesecu, števila ponazorili s stolpičnim prikazom (z lego kockami), preštevali in prirejali vremenske sličice. Otroci so se ob tej matematični dejavnosti izredno zabavli.
Ob različnih sprehodih v naravo smo spremljali spremembe v naši okolici in tudi v naravi. Veliko dejavnosti smo izvedli kar zunaj, sam smo na svežem zraku najraje.
Ob zaključku natečaja Trajnostna energija, s podjetjem Borzen, pa smo zaključili likovno ustvarjanje sladkosnedega medveda s čebelami. Podrobenje o natečaju si lahko preberete na spletu vrtca pod temo eko vsebin.
Prelep sončni dan smo izkoristili za jesensko urejanje našega velikega igrišča – pometli smo listje in iglice ter pograbili travnate površine. Otroci so z navdušenjem prijeli za otroške pripomočke in naredili dva velika kupa listja.
Ob koncu meseca pa smo se poslovili od delavne dolgoletne sodelavke Ivanke Osolnik Avbelj, saj je z leti svojega dela zaključila delovno obdobje. Skoraj tri leta je razveseljevala našo skupino, mnogo let pa veliko drugih skupin, otrok in sodelavk.

Zapisala: Ana Gerčar.