01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Tudi v mesecu oktobru smo lepe jesenske dneve izkoristili za gibanje v naravi. Igrali smo se na igrišču, kjer smo se vozili s poganjalci, tricikli, skiroji. Plezali smo na plezala in se vozili po toboganu. Za urejenost igrišča smo skrbeli tako, da smo pograbili in pometli odpadlo jesensko listje in ga odvozili na kompostnik. Podali smo se v gozd, kjer smo se igrali z naravnim materialom ter prehodili pot slepih. Odpravili smo se na daljše sprehode: proti Hribcam, Tuštanju in nazaj skozi Češnjice ter do Straže.
Igrali smo se šolo in pri tem reševali učne liste iz matematičnega področja ter urili grafomotoriko. Urili smo tudi finomotorične spretnosti pri nizanju perlic, s katerimi smo izdelali zapestnice prijateljstva. Iz koruznih zrn pa smo sestavili svoje ime. Prebrali smo veliko pravljic z jesensko tematiko in po pravljicah likovno ustvarjali. Naučili smo se nove pesmi in deklamacije: Slikarka (S. Mali), Jesenska (A. štefan), Rjava pesmica ter Ježek in medved (M. Voglar).
V omari smo našli že skoraj pozabljene didaktične igre, ki smo jih z veseljem preizkusili.
Ves čas smo opazovali naravo, kako se spreminja in vsakodnevno urejali naš vremenski koledar. Z odtisom naših dlani pa smo izdelali drevo prijateljstva.
V tednu otroka je prišla k nam na obisk vzgojiteljica Irena M. in nam predstavila zgodbe Kamišibaj. Gostili smo tudi učiteljico Mojco M., ki nam je predstavila super glasbeno pravljico Pricoprana pesmica (M. Voglar). Pri tem smo spoznali različna glasbila in se seznanili z novo pesmijo.
V mesecu oktobru smo praznovali tudi rojstne dneve in se skupaj poveselili.
Obiskala nas je tudi učiteljica angleščine Ana, s katero smo ponovili nekaj angleških besed.
Deževne dni pa smo si popestrili s pravim jesenskim kinom. Na velikem platnu smo si ogledali risanko Trnovo robidovje: Jesenska zgodba in Visoko hribovje.

Mesec oktober smo zaključili s počitnicami in upamo, da se kmalu spet vidimo.

Zapisala: Urša Zajc