01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Uspešno smo zakorakali v novo vrtčevsko leto! Na začetku smo se spoznali z novimi prijatelji in vzgojiteljicama. Vsak od nas si je izbral novi osebni znak, ki ga ima v skupini, ker pa se imenujemo skupina »Žogice«, smo ustvarili trganko »žogico«.
Praznovali smo že prve rojstne dni in se ob tem lepo imeli. Lepe dni smo preživeli na sprehodih ob Drtijščici, do Hribc in ribnikov, veliko pa smo se gibali in igrali na vrtčevskem igrišču.
Poletje se je poslovilo in obiskala nas je botra jesen. Zato smo se seznanili z novimi jesenskimi pesmimi, pa tudi ustvarjali smo na jesensko tematiko: jesenska dekoracija na oknih, jesensko drevo.
Da bomo celo leto skrbeli za čistočo naših zob, je na obisk prišla ga. Nataša, ki nam je prebrala pravljico A te boli zob, mala čarovnica! (I. Uebe) in nam predstavila pravilen način ščetkanja zob.
Veliko smo brali jesenske pravljice in odšli v gozd, kjer smo opazovali spremembe v naravi in botri jeseni »spekli« torto iz naravnega materiala.
V naravi smo izvajali tudi senzorične dejavnosti po skupinah. Raziskovali smo naravni material in z njim škratkom gradili hišice. Manjše kamenčke smo polagali po označeni poti in s tem razvijali finomotorične spretnosti. Igrali smo se igro spretnosti, kjer smo prenašali storže na manjših plastičnih žličkah do cilja. Prenašali smo drevesne liste na določeno mesto in sicer s pomočjo slamice, s tem pa smo razvijali artikulacijske spretnosti.
Ker se pripravljamo na šolo, včasih rešujemo tudi učne liste, tokrat z jesensko tematiko.

Naše dejavnosti so bile pisane, kot postajajo pisana drevesa. Tako nam je mesec september minil kar prehitro, pa vendar se veselimo oktoberskih dni.

Zapisala: Urša Zajc