01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Otroci iz dveh skupin smo si podali roke in veselo zapeli in zaplesali v novo vrtčevsko leto. Spoznavali smo, kaj vse nam nudi nova igralnica in se navduševali nad igračami in ostalimi kotički.
Seveda smo se preko igre, socialnih iger in različnih dejavnosti medsebojno spoznavali in ugotovili, da smo enako stari, toda zelo različni. Kljub temu so se zelo hitro razvila nova prijateljstva. Nova pravila in zadolžitve smo dokaj hitro osvojili in spoznavali, kaj vse že zmoremo sami.
Izkoristili smo lepo vreme, ki nas je vsak dan zvabilo ven in nam omogočilo, da smo veliko časa preživeli na prostem. Na krajših in daljših sprehodih smo spoznavali zanimive stvari. Opazovali smo naravo in jo doživljali skozi različna čutila, poslušali smo zanimive zvoke, se igrali z naravnim materialom, tipali, ustvarjali in se zelo veliko pogovarjali. Seveda smo vsak sprehod izkoristili tudi za seznanjanje s pravili varne hoje po pločniku in cesti in pravilnega, varnega prečkanja ceste na prehodih.
Veliko smo se igrali na igrišču, se razgibavali na igralih in zelo uživali, kljub temu, da je igra zaradi ukrepov nekoliko drugačna. To nas ni oviralo in razigrano smo se igrali različne igre vlog ali pa se spremenili v kakšne pravljične ali druge junake.
Kar nekaj otrok je v tem mesecu praznovalo rojstni dan. Skupaj smo se zabavali in seveda poskrbeli, da so še posebej uživali slavljenci. Praznovali smo tudi prihod jeseni, ki nas je že pričakala z odpadlim listjem, s katerim smo se radoživo igrali.
Obiskali smo ljudsko knjižnico, kjer nas je prijazna knjižničarka Katja razveselila z lepo pravljico. Tudi med. sestra Nataša nas je seznanila z umivanjem zob, zdravo prehrano in nas navdušila, da si bomo od slej še bolj redno in natančno umivali zobe.
Poslušali smo različne pravljice, ki so nas popeljale v svet domišljije ali pa so nas spoznavale in navduševale z različnimi pomembnimi sporočili.
Naučili smo se novih pesmic, deklamacije in veliko prepevali. Tudi likovno ustvarjanje je bilo del našega vsakdana. Včasih smo risali, barvali ali ustvarjali po želji, spet drugič so pod našimi spretnimi prstki nastali zanimivi izdelki.
Seveda pa nam je ostalo tudi veliko časa za igro po želji, po različnih kotičkih. Le ta nam nudi veliko sprostitve, saj se lahko prepustimo svoji domišljiji, ustvarjalnosti in se zabavamo s svojimi prijatelji.

Zapisala: Barbara Mihelčič