01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

PRVIČ V VRTEC
Mesec september je za vsakega izmed nas nekaj posebnega. Za nekatere se končajo počitnice, dopusti, otroci ponovno sedejo v šolske klopi, nekateri pa se prvič odpravijo v vrtec… Tako so prvič prestopili prag vrtca otroci iz skupine »Muce« skupaj s svojimi starši.
Začeli smo z novim poglavjem v življenju, obdobjem prilagajanja, spreminjanja, novega ritem in novih navad, novih občutkov… Odprl se je nov svet tako za otroke, kot za starše in ob tem je pritekla marsikatera solza.
Prvi dan bivanja v vrtcu smo preživeli skupaj s starši, potem pa smo se morali počasi privaditi na vsakodnevne ločitve od svojih staršev oziroma spremljevalcev. Nekaj dni nam je bilo zares težko, saj je bilo kar nekaj solz, a kmalu vedno več tudi smeha in veselja. Kljub temu pri nekaterih ob jutranjem slovesu še ne gre kar brez solz, marsikdo pa že veselo prikoraka skozi vrata naše igralnice. Vzgojitelji se zelo potrudimo, da tekom dneva pripravimo in poskrbimo za prijetno in zanimivo okolje, kjer se vsi dobro počutimo. Veliko se igramo, pojemo in plešemo, da nam dnevi minevajo čim lepše. Ob lepem vremenu se že odpravimo na kratek sprehod v okolici vrtca in raziskujemo njegovo okolico.
Skupaj se trudimo, da bo leto, ki je pred nami veselo, spodbudno in igrivo! Sedaj pa veselo novim dogodivščinam naproti.
Lep jesenski pozdrav, otroci iz skupine »Muce« z Janjo in Gregorjem
Prispevek zapisala: Janja Levičnik Podržaj