MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Žabice

 

Vzgojiteljica: Klavdija Gorišek     zabice
Pom. vzgojiteljice: Lara Bratec
Starost otrok: 2-3 leta
Število otrok:  14

 

Pa ram!

Slišim žabico delati.

Pa ram!

Nekam čudno zveni.

Pa ram!

Slišim žabico delati.

Pa ram, pa ram, pa ram!

Leto je naokoli in »Žabice« so priskakljale v vrtec. Čaka nas novo leto polno dogodivščin, vragolij in novih izkušenj. Veselimo se vsega, kar bomo doživeli.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine »Žabice« s Klavdijo in Janjo

 

 

 

Natisni E-naslov

Žabice - maj

Pikapolonice, polži, gosenice, mravlje, metulji, pajki … Vse te živali smo srečevali na naših sprehodih in daljših pohodih. Odločili smo se, da mesec maj posvetimo tem drobnim bitjem, ki jih lahko srečamo na vsakem koraku.

V prvem tednu smo čas namenili pikapolonici. Ogledali smo si predstavo o njej, se naučili novo pesem ter preštevali pike na njenih krilih.

Nato smo si vzeli čas in pobližje spoznali gosenico. Ugotovili smo, da se gosenica spremeni v prekrasnega metulja.

Tudi na polža nismo pozabili. Ta teden je bil zelo poseben. Z nami v igralnici je namreč bival polž Slavko. Hranili smo ga s solato in jabolki ter ga vsak dan malo pockrljali.

Zadnji teden meseca pa smo natančneje spoznavali mravlje. Ogledali smo si jih na fotografijah, poiskali pa smo jih tudi zunaj. Naučili smo se novo pesmico o mravlji in si izdelali čisto svojo mravljo.

V mesecu maju nas je zopet obiskala zobna asistentka. Prisluhnili smo pravljici, se pogovarjali o negi zob ter si ščetkali zobe.

V pričakovanju vročih junijskih dni vas lepo pozdravljamo »Žabice« s Klavdijo in Laro

Zapisala: Klavdija Gorišek

Žabice - april

POMLAD PRI »ŽABICAH«

V mesecu marcu smo odkrivali znanilce pomladi, na sprehodih smo opazovali kako zvončki, trobentice, vijolice in ostale rastline kukajo iz trave. Ker v tem mesecu mamice praznujejo svoj praznik, smo za njih pripravili darilo, pozabili pa seveda nismo tudi na očke. Najbolj pa smo bili veseli, ko so nas starši obiskali v vrtcu. Za njih smo pripravili nastop, ki nam je odlično uspel. Nato smo se družili ob ustvarjalni delavnici v naši igralnici.

April pa smo posvetili vremenu. S pomočjo vremenske ure smo ugotavljali, kakšno vreme je zunaj. Izdelali smo si vsak svojo vremensko uro. Naučili smo se novo pesem o vremenu »Ta vremenska poročila«. Ob spremljavi instrumenta, ki smo si ga izdelali čisto sami, zveni prav lepo. S spretnimi prstki smo izdelali »dež« na risalni list. Najbolj pa smo bili veseli, ko smo obuli gumijaste škornje in se podali skakati po lužah. Kako je bilo zabavno!

Lep pozdrav do prihodnjič, »Žabice« s Klavdijo in Laro.

Prispevek zapisala: Klavdija Gorišek

Žabice - februar

Na začetku meseca smo imeli v vrtcu zobno preventivo. Obiskala nas je medicinska sestra, ki nam je pokazala, kako si pravilno umivamo zobe. V mesecu februarju so otroci v vrtec prinesli fotografije svojih družinskih članov. Ob fotografijah smo se pogovarjali o naših družinskih članih in jih poimenovali. Pogovarjali smo se o tem, kaj najraje počnejo skupaj. Naučili smo se novo rajalno igro »Abraham 'ma sedem sinov« in prstno igro. Skoraj vsak dan smo šli na svež zrak, na sprehod ali na vrtčevsko igrišče. Dnevi postajajo vse toplejši in veselimo se že novih dogodivščin v mesecu marcu.

Lepo vas pozdravljamo do prihodnjič, »Žabice« s Klavdijo in Laro

Prispevek napisala: Klavdija Gorišek

Žabice - januar

Mesec januar nas je razveselil s snežinkami, ki so tiho padale na tla. Čeprav je zapadlo le nekaj centimetrov snega, smo ga dodobra izkoristili. Uživali smo vsak trenutek, ki smo ga preživeli na snegu. Ugotovili smo, kako se naredi snežaka iz pravega snega ali pa kar v igralnici s pomočjo domišljije. Pa tudi novo pesem o snežaku smo se naučili. Vzgojiteljice so nam pripravile predstavo o ukrajinski ljudski pravljici »Rokavička«. Spoznali smo živali, ki nastopajo v njej in se tudi sami preizkusili v oponašanju le-teh.

Upamo, da nam bo tudi februar prinesel še kaj snega in vas lepo pozdravljamo, »Žabice« s Klavdijo in Laro.

Žabice - december

V tem mesecu smo »Žabice« spoznavale čarobnost decembra. Vreme je bilo še vedno prijetno, zato smo veliko časa preživeli zunaj. Vsak dan smo kaj zanimivega počeli; slikali, barvali, peli, plesali. Ogledali smo si tudi predstavo in obiskal nas je prav poseben mož, Dedek Mraz. A ni prišel praznih rok in njegovih daril smo se zelo razveselili.

Veselimo se prihodnjega leta in vas prav lepo pozdravljamo, »Žabice« s Klavdijo in Janjo

Klavdija Gorišek

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.