MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Žabice

 

Vzgojiteljica: Mojca Vozel     zabice
Pom. vzgojiteljice: Vida Rokavec
Starost otrok: 2-3 leta
Število otrok:  14

 

DRAGI OTROCI, SPOŠTOVANI STARŠI!

Pred nami je novo vrtčevsko leto, nov začetek nečesa novega, nova pričakovanja. Potrudili se bova, da bo  vsak dan obogaten z novimi izkušnjami, znanjem, ustvarjalnostjo, strpnostjo in radoživostjo. 

Vsem želiva, da bo novo vrtčevsko leto prineslo polno novih spoznanj, življenjskih modrosti, radosti in igrivosti.

» Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš;

ta svet je lep, če nekoga rad imaš,

če stisneš roko nekomu, ki ga kaj boli;

ta svet je lep, če si človek do ljudi.«

(Tone Pavček)

Lepo vas pozdravljava Mojca in Vida

 

 

 

NatisniE-naslov

Žabice - januar

ZIMA, ZIMA BELA, KJE SI

Mesec januar je običajno tisti mesec, ko nas razveseli lesketanje in ples snežink, sveže zapadel sneg in raznolike dejavnosti z njim, ki navdušujejo tako nas kot tudi odrasle.  Žal pa nas v letošnjem letu v mesecu januarju ni prav nič razveselil sneg in z njim povezane zimske radosti. A kljub temu smo vsaj malo zimskega vzdušja pričarali v naši skupini. Prebirali smo različne knjige z zimsko tematiko, izdelali sestavljanke z zimsko tematiko, barvali pobarvanke, likovno ustvarjali… in se tako približali zimskemu vzdušju.

V mesecu januarju so se naše dejavnosti in aktivnosti navezovale na vsebino pravljice z naslovom Nekega zimskega dne. Pravljica govori o  malem ježku, ki se je v sneženem viharju odpravil na pot. Snežni vihar je povzročil pravo zmedo in ježek je ostal brez gnezda. Ovit v topel šal, kapo in rokavice je odšel proti jazbečevi hiši. Živali, ki jih je srečeval na poti, so bile premražene in ježek, dobrega srca in odprtih rok, jim je poklonil vsa svoja topla oblačila. A mraz je postajal vse hujši in pot do jazbečeve hiše je bila še dolga, predvsem pa poledenela. Kaj mislite je ježku uspelo priti do jazbečeve hiše? Seveda mu je in v zahvalo so mu prijazne živali zgradile novi dom. Pravljica nas je tako navdušila, da smo  tudi likovno ustvarjali. Vsak izmed nas je narisal prijaznega ježka in izdelke razstavili v garderobi.

Veliko smo rajali in plesali ob glasbi. Seznanili smo se z novo pesem Mi delamo snežaka, ki nam je še posebej pri srcu, zato se večkrat iz naše igralnice sliši:

“Mi delamo snežaka,

na kupu kepe tri,

korenček, gumbi, metla, lonec, dajmo skupaj vsi!”

(Mojca Robič)

Tako upamo, da nas bo kmalu razveselil sneg in bomo lahko naredili pravega snežaka, do takrat pa bomo veseli plesali ob pesmi. Pesem pa si lahko zavrtite tudi doma in veselo zaplešete ob njej https://www.youtube.com/watch?v=ytWH_fczhWo.

 V mesecu januarju je bila z nami tudi dijakinja Jasmina, ki nam je pripravila kar nekaj zanimivih dejavnosti. Najbolj všeč nam je bila lutkovna predstava z naslovom Trije prašički. Prašičkom smo pomagali zgraditi hišo iz ˝opek˝ in izdelali lutke prašičke. Z njimi smo se veselo igrali v lutkovnem kotičku.

V upanju, da nas kmalu razveseli zapadli sneg, vas lepo pozdravljamo otroci iz skupine Žabice z Mojco in Vido.

Žabice - december

ČAROBNI DNEVI V SKUPINI ŽABICE

Mesec december je mesec veselja in  pričakovanj. December je zagotovo najlepši in najbolj čaroben mesec v letu. V tem mesecu nas še posebej  obdaja pravljična čarobnost, ki nas spremlja na vsakem koraku. Tudi v naši skupini smo poskrbeli  za čarobno vzdušje, ki smo ga popestrili z okrašeno igralnico, lučkami, raznovrstnimi dogodki in dejavnostmi, ki so nas popeljale v svet čarobnosti in pravljice.

Vsako jutro nas je pozdravil palček in nas popeljal v čaroben dan s presenečenjem. Zaupal nam je, kaj se bo tisti dan dogajalo. Vsi dnevi v mesecu so bili prav posebni,  saj se je vsak dan dogajalo veliko zanimivega. Ogledali smo si kar nekaj otroških predstav, ob katerih smo zelo uživali. V najbolj veselem mesecu pa ni manjkalo niti dobre glasbe. Veliko smo rajali in plesali. Še posebej smo uživali ob zvokih harmonike in se zavrteli s svojimi prijatelji.

Mesec december je tudi čas obdarovanj, ko se vsak izmed nas razveseli takšnih ali drugačnih pozornosti. Tudi mi smo se razveselili majhnih pozornosti, ko so nas obiskali dobri možje. Še posebej nas je razveselil dedek Mraz, ki nam je prinesel nove igrače. V zahvalo smo mu poklonili majhno pozornost in zapeli, tisto vsem že znano pesem Ringa, ringa raja dedek Mraz prihaja…

Praznični december je čas, ko v hišah zadiši, ne samo po prihajajočih praznikih, temveč tudi po domačih piškotih. Tudi v naši igralnici je v torek, zadišalo po domačih piškotih. Obiskala nas je mamica dečka, ki je po poklicu slaščičarka in nas razveselila  s svojim obiskom. Že ob prihodu v igralnico, smo začutili, da bo danes prav poseben dan. Čeprav sprva še nismo vedeli, kaj nas čaka, smo že nestrpno čakali, da smo pričeli z delom.  Vsak si je nadel predpasnik in se pridružil prijateljem za mizo. Tam smo imeli  na voljo različne  medenjake in jih okrasili z različnimi jedilnimi barvami in okraski. Sprva smo le opazovali našo slaščičarko, kako lepo je krasila piškote, nato pa smo se okraševanja lotili tudi sami. Pri okraševanju sta nam malo pomagala tudi Mojca in Domen, in nastali so čudoviti piškoti, ki se jim nismo mogli upreti. Bili so tako dobri, da smo jih nekaj lahko odnesli tudi domov. Ta dan je bil zagotovo eden izmed posebnih dni, ki se ga bomo še posebej spominjali po dobrih in lepih piškotih. Za vse to pa se moramo zahvaliti naši mamici, ki nas je z veseljem obiskala.

Za nami je najbolj čarobni mesec v letu, poln presenečenj in veselja.  Čas hitro beži in že smo zakorakali v novo leto. Otroci iz skupine Žabice vam z Mojco, Vido, Jasmino in Domnom želimo veliko zdravja, uspehov, drobnih radosti in iskrivih trenutkov v krogu najbližjih.

 

Žabice - november

PRIJATELJSTVO NAS ZDRUŽUJE

Prijateljstvo je ena izmed vrednot, ki je še kako pomembno v našem življenju. Prijateljstva se pletejo že od malega in tako se tudi v naši skupini pletejo nitke prijateljstva. Vidne in nevidne niti prijateljstva se prepletajo iz dneva v dan. Vse bolj smo navezani drug na drugega, zato se naših skupnih trenutkov še posebej veselimo. Tako smo v mesecu novembru še več pozornosti namenili prijateljstvu. Igrali smo se različne socialne igre, risali in pripovedovali, kaj imamo radi in česa ne, se pogovarjali ob ilustracijah, kakšni moramo biti do prijateljev, ugotavljali, kaj se najraje igramo s prijatelji itd. Veliko smo se s prijatelji igrali v različnih tematskih kotičkih in se družili tudi z ostalimi prijatelji iz drugih skupin v vrtcu. Skupaj smo imeli različne aktivnosti, pekli piškote, prepevali pesmi, se igrali na vrtčevskem igrišču in vzpostavljali nove prijateljske odnose z enim ali več otroki.

Dejavnosti, ki so potekale v mesecu novembru so se navezovale na vsebino knjige z naslovom Krtek in jesen. Knjižica nam na ljubek način pripoveduje, kako krtek in sinička za sebe ter prijatelje iz jesenskih dobrot naredita marmelado ter kolač. Tudi nas je obiskal krtek in nas razveselil s svojimi  dobrotami.

Poleg vseh dejavnosti o prijateljstvu pa smo se pridružili tudi tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, ki je potekal po vseh vrtcih in šolah. Tako smo ta dan za zajtrk imeli lokalno pridelano hrano: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Tako je za nami mesec november poln lepih skupnih trenutkov. Ugotovili smo, da brez prijateljev ne moremo biti in da pravih prijateljev ni nikoli preveč.

Z lepimi pozdravi, otroci iz skupine Žabice z Mojco in Vido

Žabice - oktober

RAZGIBAN MESEC OKTOBER

Mesec oktober se je pričel s praznovanjem posebnega dne, ki je potekalo skozi cel teden. Praznovali smo svetovni dan otroka in v tem tednu pripravili različne dejavnosti, ki jih imajo naši otroci še posebej radi. Poskrbeli smo, da je bil prav vsak dan nekaj posebnega, poln lepih dogodivščin. S pijatelji smo se veliko igrali v različnih tematskih kotičkih, uprizarjali gibalno zgodbo, si ogledali lutkovno predstavo, imeli kostanjčkov piknik… Skratka bilo je razgibano in veselo.

V drugem tednu pa so dejavnosti potekale na temo požarna varnost. S pomočjo knjige z naslovom Kdo vse nam pomaga, smo se seznanili z gasilci in njihovim delom. Izdelali smo gasilski avto, si ogledali gasilki dom Moravče, ˝gasili požar z brentačo˝, si ogledali risanko gasilec Samo itd. Naše navdušenje nad gasilci je bilo izredno veliko, zato smo z našimi dejavnostmi nadaljevali še v prihodnjem tednu. Najbolj nas je navdušila gibalna zgodba, pri kateri smo se ˝preoblekli v gasilce in se odpravili z gasilskim avtom gasiti požare˝. V igro smo se zelo vživeli in v njej uživali. Dejavnosti na temo požarna varnost smo zaključili z evakuacijsko vajo, ki je potekala v našem vrtcu. Kljub temu, da je bilo veliko gasilcev, se nismo ustrašili in smo pogumno ter hitro zapustili prostore vrtca.

Lepe jesenske dneve smo izkoristili za sprehode v naravo, kjer smo nabirali različne jesenske plodove in liste. Različne jesenke materiale smo izkoristili za igro in raziskovanje. Skozi igro  smo spoznavali različne značilnosti jesenskih plodov in listov ter razvijali domišlijo.  Jutranjem krogu smo prepevali jesenske pesmi in večkrat prisluhnili ruski ljudski pravljici z naslovom Razbita buča. Pravljica pa je bila tudi izhodišče za  različne dejavnosti, ki so se navezovale na vsebino pravljice.

Ob izteku meseca oktobra pa nas je obiskala prijazna čarovnica Betka, ki nam je povedala nekaj dogodivščin z njeno metlo. Ob poslušanju smo se velikokrat nasmejali, saj je bila njena metla šaljiva in malo nagajiva.  Pripravila nam je majhno presenečenje in nam pripravila ˝čarobni čaj˝. A žal je s svojo metlo kmalu odletela in upamo, da nas bo še kdaj razveselila s svojim obiskom.

Za nami je razgiban mesec oktober in že hitimo v novi mesec, ki nas bo razveselil z novimi dogodivščinami.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Žabice z Mojco in Vido.

Žabice - september

SPET SMO TU!

Tako, pa je za nami čas počitnic, čas, ko smo se odpravili s svojimi najbližjimi na izlet, morje itd., in skupaj smo preživeli veliko nepozabnih trenutkov. Čas nam je hitro minil in sedaj se že veselimo vsakodnevnih prihodov v vrtec.  Tam nas čakajo prijatelji, s katerimi prepevamo pesmi, plešemo, se igramo, skratka nikoli nam ni dolgčas. Prijateljske vezi, ki so bile med nami, so se še bolj okrepile. V prijateljskem odnosu se marsikaj naučimo: dajati in sprejemati, voditi, slediti, zmagovati, sprejemati poraze, pravičnosti, izražanja čustev, spoštovanja različnih pogledov, razreševanja konfliktov itn. Brez prijateljev ne bi bili naši dnevi tako posebni.

Med nami je nastalo pravo prijateljstvo, ki se drug drugega dotika od mezinca na nogi do besede z jezika. Radi se imamo in strmeli bomo k temu, da naše prijateljstvo nikoli ne mine.

Lepo vas pozdravljamo prijatelji iz skupine Žabice z Mojco in Vido

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.