MIske MUCE MURENČKI POLŽKI MEDVEDKI GUMBKI SONČKI metuljivrtec moravce logoČEBELICE ŽABICE JEŽKI RAČKE pikapolone mravljice

  • decembertop2015
  • top7
  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

  • Dobrodošli na spletni strani Vrtca Moravče!

Žabice

 

Vzgojiteljica: Mojca Vozel     zabice
Pom. vzgojiteljice: Vida Rokavec
Starost otrok: 2-3 leta
Število otrok:  14

 

DRAGI OTROCI, SPOŠTOVANI STARŠI!

Pred nami je novo vrtčevsko leto, nov začetek nečesa novega, nova pričakovanja. Potrudili se bova, da bo  vsak dan obogaten z novimi izkušnjami, znanjem, ustvarjalnostjo, strpnostjo in radoživostjo. 

Vsem želiva, da bo novo vrtčevsko leto prineslo polno novih spoznanj, življenjskih modrosti, radosti in igrivosti.

» Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš;

ta svet je lep, če nekoga rad imaš,

če stisneš roko nekomu, ki ga kaj boli;

ta svet je lep, če si človek do ljudi.«

(Tone Pavček)

Lepo vas pozdravljava Mojca in Vida

 

 

 

Natisni E-naslov

Žabice - junij

VESELO NA POČITNICE!

Polni novih spoznanj, odkritij in lepih spominov odhajamo na počitnice. Naj počitniške radosti temeljijo na smehu, zabavi in lepimi trenutki s svojimi najbližjimi. Medtem časom pa bomo v vrtcu poletne dni preživeli predvsem na prostem skupaj z ostalimi prijatelji, kjer igre, zabave, druženja, packanja z barvami ne bo manjkalo.

Vsem skupaj želim, da preživite lepe, vesele in zanimive počitnice!

Lep počitniški pozdrav, Mojca Vozel

Žabice - april

MUHASTI APRIL

Pomlad nas že razvaja s sončnimi žarki, petjem ptic, svežim zelenjem in vonjem pomladnih cvetlic. Narava nas pridno vabi na sprehode, kjer jo lahko opazujemo, spoznavamo, raziskujemo v pomladnem prebujanju. Nagajivo se nam smehlja in nas prijazno kliče k spomladanskim opravilom. Tudi v našem vrtcu smo se lotili prav posebnega opravila. Obiskal nas je vrtnar Domen, ki nas je s svojim prihodom še posebej razveselil, saj smo z njim preživeli prav posebno dopoldne. Ob prihodu nas je najprej seznanil z delom vrtnarja, nato pa nas povabil na bližnji travnik, kjer smo sadili trobentice. Vsak izmed nas je vzel svoje vedro, lopato in se odpravil po zemljo. Ko smo imeli dovolj zemlje, smo odšli po cvetlični lonec in vanj posadili trobentico. Izvedeli smo, da moramo za cvetlice lepo skrbeti in jih tudi pridno zalivati. Zato smo se z zalivalkami odpravili po vodo in jih zalili. Ko smo vse opravili, smo pospravili pripomočke za seboj in trobentice postavili pred našo igralnico, kjer so krasile prostor na terasi.

A presenečenj v mesecu aprilu še ni bilo konec. Odpravili smo se tudi v ˝Deželo pomladi˝. Ali veste, s čim smo se odpravili? Odšli smo kar z vlakom in obisk v deželi je bil poln presenečenj. V ˝Deželi pomladi˝ smo spoznavali nekatere pomladne značilnosti in jih gibalno uprizorili. Igrali smo se gibalno zgodbo, ki gibalno in plesno opisuje dogajanje v zgodbi, nas zabavajo in sproščajo, hkrati pa spoznavamo nove plesne in gibalne elemente. Glasovno in gibalno smo posnemali stvari, ki smo jih srečali v deželi. Spremenili smo se v nežne metulje, poskočne žabe, brenčeče čebele, trobentice itd. Ob koncu pa smo nabrali še nekaj zvončkov in se z vlakom odpeljali nazaj v igralnico.

Za mesec april pa je značilno tudi muhasto in deževno vreme. A kljub slabemu vremenu, smo bili deležni različnih aktivnosti in se pogovarjali o dežju. Z veseljem smo prisluhnili pravljici meseca Nekega deževnega dne. Mali ježek se je zelo razveselil, ko se je zbudil in ugotovil, da dežuje. Končno bo lahko preskusil svojo lepo novo pelerino, klobuk, škorenjce in prekrasen, bleščeč

dežnik. Toda zmeraj bolj je lilo, veter je vse močneje pihal. Na svoji poti je priskočil na pomoč krtu in mišji družini, ki jih je dež skoraj utopil, veter pa odpihnil. Tako je ježkov deževni dan postal prava pustolovščina. Tudi mi smo poskrbeli, da deževni dnevi niso bili dolgočasni. Igrali smo se gibalno zgodbo Skačemo po lužah, spoznali nekaj pesmi o dežju in likovno ustvarjali.

Najbolj všeč nam je gibalna zgodba Skačemo po lužah in gibalna in rajalna igra Dežek, ki gre tako:

BESEDILO GIBALNI, PLESNI MOTIV
Zdaj na nosek, Pokažemo na nosek.
zdaj na glavo, Pokažemo na glavo.
zdaj na strehe in zemljo. Stegnemo roke nad sabo in jih spuščamo proti tlom.

Rajam, plešem kot vrtalka,

da noben ne zna tako.

Se zavrtimo.
Kdo me zdaj še ne pozna? Stojimo na mestu.
Droben dežek sem z neba. Stegnemo roke nad sabo in jih spuščamo proti tlom.
Kdo me zdaj še ne pozna? Stojimo na mestu.
Droben dežek sem z neba. Stegnemo roke nad sabo in jih spuščamo proti tlom.

Pomlad nas navdušuje in razveseli vsakokrat, ko potrka na naša vrata. Tudi v prihodnjem mesecu, se bomo prepustili naravi in njeni lepoti v pomladnem času. S čim nas bo razveselila pa vam zaupamo prihodnjič, do takrat pa tudi vam želimo veliko lepih trenutkov v pomladnem prebujanju narave.

Lep pozdrav, otroci iz skupine Žabice

Žabice - marec

PRAZNOVANJE POSEBNIH DNI V MESECU MARCU

Mesec marec je bil eden tistih mesecev, ki je bil poln posebnih dni. Praznovali smo jih na različne načine in vsak je bil nekaj posebnega.

Pričeli smo s praznovanjem rojstnih dni naših prijateljev, ki so v tem mesecu praznovali svoj 3. rojstni dan. Slavljencem smo zapeli pesem, jim čestitali in izročili majhno pozornost.

Narava nas je večkrat s svojim prebujanjem in prvimi znanilci pomladi zvabila na sprehode, kjer smo opazovali, raziskovali in spoznavali njene značilnosti v pomladnem času. Seveda pa nismo pozabili praznovati prav poseben dan, in sicer 21. 3. 2018, ko nas je vse skupaj razveselila pomlad s svojim prihodom. Ta dan smo si ogledali tudi predstavo z naslovom Kaj je to pomlad, ki so nam jo zaigrali in pripravili otroci iz skupine Gumbki z vzgojiteljicama Janjo in Romano.

V mesecu marcu smo pripravili tudi majhna presenečenja za tiste, ki jih imamo še posebej radi. Predstavili smo se s kratkim nastopom, kjer smo zapeli pesem o gosenici in povedali deklamaciji za mamice in očke, ki gre tako:

Srček jaz imam,                               Srček jaz imam,

komu naj ga dam?                           komu naj ga dam?

Moji ljubi mamici,                           Mojemu dragemu očiju,

ki jo rad imam.                                 ki ga rad imam.

Kljub temu, da smo imeli malo treme, nam je nastop odlično uspel. Po nastopu je sledila pomladna delavnica, kjer so starši skupaj z otroki izdelali različne pomladne izdelke. Seveda pa klepeta in dobre volje ni manjkalo. Druženje smo zaključili z željo, da se ponovno kmalu dobimo na skupnem druženju.

Mesec marec smo zaključili z ljubko pravljico z naslovom Nekega lepega dne, ki opisuje popoln pomladni dan: sonček sije, narava je ozelenela, vse dehti in diši. Ježek in njegovi prijatelji so na lovu za skritim presenečenjem. Jazbec, lisica, miški in zajček na svoji poti najdejo veliko zanimivosti in so navdušeni nad svojimi odkritji. Srečajo mamo raco, ki pelje svoje račke na plavanje. Ko se račke na poti izgubijo, jih ježek s prijatelji najde in mamo raco reši velikih skrbi. Tudi nas so obiskale živali in nam pustile majhno presenečenje, ki smo ga morali sami poiskati. Iskanje je bilo zabavno in upam, da nas še kdo razveseli s svojim obiskom in nam pripravi kakšno presenečenje.

Ali nas bo še kdo obiskal pa vam zaupamo naslednjič, do takrat pa vam pošiljamo lepe pozdrave.

Žabice - februar

VSAK JE KDAJ ŽALOSTEN, VESEL….

Čustva so del vsakega posameznika in nas spremljajo na vsakem koraku. Kljub temu, da smo tako majhni že znamo prepoznati nekatera posamezna čustva, zato smo v mesecu februarju naše dejavnosti namenili spoznavanju osnovnih čustev. S pomočjo zgodb z naslovom Vsak je kdaj srečen, žalosten itd. smo spoznali čustva: veselje, žalost, strah in jeza. Pri spoznavanju vsakega izmed čustev smo se pogovarjali, zakaj je nekdo žalosten, zakaj joka, kako se počuti, česa ga je strah in kaj ga še posebej razveseli. Spoznavali smo vidne in slišne znake, s katerimi prepoznavamo veselje, strah, žalost in jezo ter okoliščine, ki vplivajo na čustva. Iskali smo besede, s katerimi opisujemo lastne čustvene izkušnje. Skozi različne dejavnosti smo tako predstavili svoja najbolj skrita občutja in čustva na različne načine.

V mesecu februarju smo bili deležni tudi nekaterih posebnih dni. In zagotovo smo se najbolj razveselili težko pričakovanega pustnega torka. Namesto otrok in vzgojiteljic so ta dan v igralnico prihajale princeske, vile, klovni, živali in drugi. Že zjutraj smo veselo plesali ob glasbi in prepevali pustne pesmi.

PUSTNA
Tralala, hopsasa
pustne smo šeme,
tralala, hopsasa
nič nismo lene.

Tralala, hopsasa
okrog se vrtimo,
tralala, hopsasa
in veselimo.
                                                                                                  Mira Voglar

Bilo je zelo veselo, norčavo in razigrano. Rajanje je potekalo skoz celo dopoldne. Pustne šeme so se pokazale tudi ostalim skupinam in se pridružile rajanju pustnih šem iz skupine Ježki in Čebelice.

Pustne šeme so s plesom in petjem poskušale pregnati zimo, a jim to zaenkrat še ni uspelo. Tako nas je v mesecu februarju večkrat razveselil zapadli sneg in nam omogočil igro s snegom. Ob igri s snegom še posebej uživamo in raziskujemo njegove lastnosti. Kljub temu da imamo radi sneg, si počasi želimo toplejših dni, saj se bliža pomlad.

Zimski pozdravček vam želijo otroci iz skupine Žabice z Mojco.

Žabice - januar

ZIMA, ZIMA BELA, KJE SI

Mesec januar je običajno tisti mesec, ko nas razveseli lesketanje in ples snežink, sveže zapadel sneg in raznolike dejavnosti z njim, ki navdušujejo tako nas kot tudi odrasle.  Žal pa nas v letošnjem letu v mesecu januarju ni prav nič razveselil sneg in z njim povezane zimske radosti. A kljub temu smo vsaj malo zimskega vzdušja pričarali v naši skupini. Prebirali smo različne knjige z zimsko tematiko, izdelali sestavljanke z zimsko tematiko, barvali pobarvanke, likovno ustvarjali… in se tako približali zimskemu vzdušju.

V mesecu januarju so se naše dejavnosti in aktivnosti navezovale na vsebino pravljice z naslovom Nekega zimskega dne. Pravljica govori o  malem ježku, ki se je v sneženem viharju odpravil na pot. Snežni vihar je povzročil pravo zmedo in ježek je ostal brez gnezda. Ovit v topel šal, kapo in rokavice je odšel proti jazbečevi hiši. Živali, ki jih je srečeval na poti, so bile premražene in ježek, dobrega srca in odprtih rok, jim je poklonil vsa svoja topla oblačila. A mraz je postajal vse hujši in pot do jazbečeve hiše je bila še dolga, predvsem pa poledenela. Kaj mislite je ježku uspelo priti do jazbečeve hiše? Seveda mu je in v zahvalo so mu prijazne živali zgradile novi dom. Pravljica nas je tako navdušila, da smo  tudi likovno ustvarjali. Vsak izmed nas je narisal prijaznega ježka in izdelke razstavili v garderobi.

Veliko smo rajali in plesali ob glasbi. Seznanili smo se z novo pesem Mi delamo snežaka, ki nam je še posebej pri srcu, zato se večkrat iz naše igralnice sliši:

“Mi delamo snežaka,

na kupu kepe tri,

korenček, gumbi, metla, lonec, dajmo skupaj vsi!”

(Mojca Robič)

Tako upamo, da nas bo kmalu razveselil sneg in bomo lahko naredili pravega snežaka, do takrat pa bomo veseli plesali ob pesmi. Pesem pa si lahko zavrtite tudi doma in veselo zaplešete ob njej https://www.youtube.com/watch?v=ytWH_fczhWo.

 V mesecu januarju je bila z nami tudi dijakinja Jasmina, ki nam je pripravila kar nekaj zanimivih dejavnosti. Najbolj všeč nam je bila lutkovna predstava z naslovom Trije prašički. Prašičkom smo pomagali zgraditi hišo iz ˝opek˝ in izdelali lutke prašičke. Z njimi smo se veselo igrali v lutkovnem kotičku.

V upanju, da nas kmalu razveseli zapadli sneg, vas lepo pozdravljamo otroci iz skupine Žabice z Mojco in Vido.

eko sola

zdrava sola

Tel: 01 7231 227 (spodnji vrtec)
Tel: 01 7232 900 (zgornji vrtec)
E-pošta: vrtec@osmoravce.si
E-pošta: vrtec.moravce-
osjvmo@guest.arnes.si
Splet: www.vrtec-moravce.si

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Preberite več o zakonu o piškotkih..

Sprejemam piškotke.